Bart Barnhoorn nodigt alle Haarlemmermeerders uit in zijn brasserie.
Bart Barnhoorn nodigt alle Haarlemmermeerders uit in zijn brasserie. Frans Tol

Ontdek brasserie De Houtrak

31 maart 2018 om 08:27 Nieuws

HALFWEG De fusie van gemeente Haarlemmermeer en de gemeente Haarlemmerliede Spaarnwoude is per 1 januari volgende jaar officieel. Dat is voor de geboren Haarlemmer Bart Barnhoorn een mooie aanleiding om Haarlemmermeerders ook kennis te laten maken met zijn brasserie De Houtrak. Brasserie de Houtrak is te vinden op de eerste etage van het clubhuis van de gelijknamige golfclub aan de Machineweg 1b in Halfweg.

Die golfclub beschikt over 83 hectare waarvan 30 hectare bos is. Uitkijkend van het terras van de brasserie wijst Bart Barnhoorn op de bijzondere stervormige opzet rond het clubhuis van de golfclub, op de glooiende banen, de compleet groene omgeving: 'Dit is gewoon een heerlijke locatie!'
Barnhoorn was 25 jaar mede-eigenaar van een camping in Heiloo: "Die hebben wij in 2012 verkocht. Daarna ben ik hier terecht gekomen en sinds 2 jaar ben ik de eigenaar van deze brasserie. Een brasserie die zowel binnen als buiten plaats biedt aan zo'n 100 gasten, 7 dagen in de week van 8 uur geopend is tot zonsondergang. Denk daarbij aan 22 uur. Bovendien is dit een prachtige locatie voor feesten en partijen, voor verjaardagen, zakenlunches, zakendiners en vergaderingen. Wij zijn hier dus ook toegankelijk voor niet-leden, voor passerende fietsers en wandelaars van buiten de gemeente, voor bezoekers die willen lunchen of die willen dineren, maar ook voor gewoon een gezellige pauze tussendoor."

De trotse eigenaar benadrukt dat er hier door de nadruk op kwaliteit veel zelf gedaan wordt: zoals het roken van de zalm, en het maken van het ijs. Op de lunchkaart staan onder andere warme broodjes, panini, soepen, pasta's, salades en eigen gerechten: "Alles bereid met verse, gezonde en verantwoorde producten."

KEUKEN Aan het roer in de keuken staat Frank Balvers, die van restaurant Duin & Kruitberg komt en al 3 jaar chef-kok is. Er wordt met het '3-gangen maandmenu van de chef' voor 27,50 euro garant gestaan voor een heerlijke maaltijd met producten van het seizoen. Wie kiest voor het 2-gangen menu betaalt daar 22,50 euro voor. "Maar een à la carte-keuze kan ook. Nu met cannelloni van rund en gamba, tonijn, huisgerookte zalm of een steak tartare met gepocheerde kwarteleitjes en krokante truffel-aardappel als voorgerecht. Met confit de canard, picanha steak, heilbot, of snoekbaars als hoofdgerecht en een cremeux van sinaasappel, een huisgemaakte tiramisu of een bavaroise van appel als dessert. Bij een golfclub die via 31 competitieteams - met ook jeugd - landelijke kampioenen levert, is er regelmatig feest."

Er kan getoast worden met Heineken of Texels bier uit de tap, een speciaal biertje van Affligem, fris fruitige Prosecco of verfijnd glas champagne. Overigens is er voor bij de maaltijden een ruim keuze aan witte, rosé of rode wijnen. "Onze huiswijnen komen uit de Languedoc/Roussillon van het wijnhuis Veille Lune. Parkeren is gratis.

En wie hier werken wil kan zich melden via info@brasseriedehoutrek.nl."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie