Smullen bij bakker Dijkzeul
15 april 2018 om 19:20 NieuwsVIJFHUIZEN Als de bakker van het dorp een open dag aankondigt mag je verwachten dat het druk wordt. En druk is het geworden. Zó druk dat er op een gegeven moment geen doorkomen meer aan was in de ambachtelijke bakkerij.
De open dag op zaterdag 14 april was meer dan laten zien hoe het dagelijks brood van de Vijfhuizenaren gemaakt wordt. Het was ook het moment voor bakker René Dijkzeul om, gloeiend van trots, zijn nieuwe roomboter croissant te presenteren. Het resultaat van heel lang experimenteren. Dat het geen broodje gebakken lucht is kon zaterdag aanschouwd én geproefd worden. Niet alleen ter plekke want niemand ging met lege handen naar huis. De kinderen niet die zich vol overgave hadden gestort op het versieren van eierkoeken, de volwassenen niet die een goodiebag kregen aangeboden met daarin stokbrood, croissants van de nieuwe generatie en Vijfhuizer koeken. Heerlijks dat de bezoekers even daarvoor met eigen ogen hadden zien maken. En waaraan de nodige kinderen met eigen handen een bijdrage hadden geleverd.
Meer nieuws komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.