Feest rondom 350 jaar trekvaart Haarlem - Leiden

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

LISSE - Dit jaar is het 350 jaar geleden dat de Trekvaart tussen Haarlem en Leiden werd gegraven. Daarom wordt in het weekend van 29 en 30 september een vlootschouw van historische schepen op de trekvaart gehouden. Op zaterdag 29 september voert een tocht met rijtuigen, koetsen en Jan Pleziers van Hillegom naar Warmond en terug.

De vloot vertrekt zaterdag 29 september uit Haarlem waarna een overnachtingsstop wordt gemaakt in Warmond en op zondag 30 september wordt doorgevaren naar Leiden. De vloot bestaat uit de historische trekschuit ‘Vrouwtje’, gevolgd door ongeveer dertig kagenaars, westlanders, tjalken, aken, pramen, sleepboten en historische salonboten. In onder andere Haarlem, Heemstede, Hillegom, Lisse, Teylingen en Leiden wordt een korte stop gemaakt.

Op de voormalige jaagpaden langs de trekvaart en op de wegen door de dorpskernen rijden op zaterdag 29 september historische rijtuigen. De rijtuigen vertrekken vanuit Hillegom bij het Den Hartog Ford Museum aan de Haarlemmerstraat. ‘s Middags rijden de rijtuigen terug via Sassenheim naar Lisse. Meer informatie op www.trekvaarthaarlemleiden.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie