SVOW blijft azen op de tweede plaats achter Polanen

6 december 2007 om 00:00 Nieuws

DVC - SVOW 1-3 (0-1)

0-1 Antonio Serafino, 0-2 Thijs van der Meer, 0-3 Romeo Pocorni

Géén kaarten

“Dit is heel erg gunstig”, stelde Guillaume Pocorni tevreden vast. “Het was vandaag een heel rommelige wedstrijd. We speelden op kunstgras bij DVC, dat zijn we op zich wel gewend, maar dit was toch een ander soort veld dan we bij SVOW hebben liggen. Het was een vrij hard veld waardoor de bal vrij gemakkelijk doorschoot. Ik had mijn spelers geadviseerd de bal steeds eerst aan te nemen en daarna pas spelen. Dat deden ze voor rust niet en daardoor werd het een heel onrustige eerste helft waarin het spel heel snel op en neer ging. We kwamen niet aan voetballen toe. Gelukkig scoorden we wel 0-1 uit een corner die door Antonio Serafino bij de eerste paal perfect werd ingekopt. Maar qua spel was de eerste helft dramatisch. In de rust heb ik er dus weer op gehamerd dat we de bal éérst moesten aannemen en dan spelen. Dat ging in het eerste kwartier, twintig minuten van de tweede helft veel beter. Al in de 49e minuut scoorde Thijs van der Meer 0-2 en na dat tweede doelpunt kregen we het iets gemakkelijker. In de 70e minuut speelde Mark van der Meer een indirecte vrije trap hard en scherp in de doelmond en ik denk dat het Romeo Pocorni was die de bal nog aanraakte, want de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Na ons derde doelpunt geloofde DVC er even helemaal niet meer in, maar een kwartier voor tijd scoorden zij uit een corner opeens 1-3. Toen even later doelman Richard Lamers, Donovan den Dekker had zich geblesseerd af moeten melden, een foutje maakte bij het inspelen van de bal moest Krelis aan de noodrem trekken. Tot mijn grote opluchting werd er geen kaart gegeven, maar de bal ging wel op de stip. Richard Lamers herstelde gelukkig zijn foutje door de strafschop te stoppen, want als het 2-3 was geworden, dan hadden we het nog heel moeilijk kunnen krijgen. Het werd wel weer rommelig in de slotfase omdat DVC er weer een beetje in geloofde maar we zijn niet echt meer in de problemen geweest. Dit zijn de wedstrijden die we moeten winnen en dat hebben we tot mijn grote tevredenheid ook gedaan.”