‘Jongeren nog steeds beboet voor nutteloos rondhangen’

Nieuws

HOOFDDORP - Jongeren krijgen nog steeds geregeld een boete van de politie als ze ergens nutteloos rondhangen. Dat zei VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers vorige week in de gemeenteraad. Hij zei dit tijdens de recente jongerendebatten te hebben gehoord. Burgemeester Theo Weterings vond dat die boetes niet hadden mogen worden gegeven.

Eerder dit jaar ontstond er commotie over de boetes die jongeren kregen voor het rondhangen. Burgemeester Weterings zei daarover in de gemeenteraad dat dit in feite neerkwam op een samenscholingsverbod. Volgens hem had de politie hierbij op eigen houtje gehandeld en was er geen overleg geweest met hem, wat wel zou moeten. Volgens VVD-voorman Kuipers is er dus nog niet veel verbeterd.

Probleem is echter dat de politie jongeren nergens naar toe kan sturen als ze ergens weg moeten. Er is al lang sprake van het instellen van jongerenontmoetingsplekken (JOP’s) in Nieuw-Vennep, maar dat is nog altijd niet gebeurd. Volgens wethouder Arthur van Dijk van Jeugdzaken komt dat vooral doordat de omgeving altijd in verzet komt. De wethouder wil niettemin dat er komend voorjaar twee JOP’s in Nieuw-Vennep komen.

advertentie