Intermediairs laten allochtone vrouwen inburgeren

Nieuws

HOOFDDORP - Zes vrouwelijke zogenoemde intermediairs gaan op zoek naar allochtone vrouwen om hen te bewegen mee te doen aan de gemeentelijke inburgeringscursus. Wethouder Tom Horn namens de gemeente en directeur Ben Ottens van Meerwaarde hebben daartoe maandag een samenwerkingsovereenkomst getekend, die tot half maart volgend jaar loopt.

De zes intermediairs kregen in maart een diploma nadat ze een speciale cursus hadden afgerond. De vrouwen gaven wethouder Horn toen te kennen dat ze graag een vervolg wilden geven aan hun opleiding. De wethouder beloofde dat hij zou nagaan of de gemeente hen werkervaring kon laten opdoen. Dat gaat nu gebeuren. De intermediairs zijn bij Meerwaarde ondergebracht, die opdrachtgever is en ook voor de begeleiding zorgt.

De intermediairs worden ingezet voor het actief werven van allochtone vrouwen die zouden moeten inburgeren, maar die zich hiervoor nog niet hebben gemeld. De vrouwen hebben als voordeel dat ze een groot netwerk hebben onder de allochtone vrouwelijke bevolking. Zij zijn overigens al een tijdje aan de slag en niet zonder succes.

advertentie