‘Veiligheid op NS-station in Nieuw-Vennep moet beter’

20 december 2007 om 00:00 Nieuws

Het NS-station wordt al langere tijd verbouwd. Vooral de perrons worden flink aangepakt. Er zijn speciale toegangspoortjes geplaatst, waardoor alleen reizigers nog op het perron kunnen komen.

Reizigers schuilen door het ontbreken van wachtruimtes onder het viaduct NIEUW-VENNEP - De veiligheid en service op en bij het NS-station in Nieuw-Vennep moet verbeteren. Dat bepleit de lokale partij Haarlemmermeerse Actieve Politiek (HAP) in een brief aan het college van B en W. De HAP wil dat het college gaat overleggen met de NS om de situatie snel te verbeteren.

De werkzaamheden veroorzaken de treinreizigers flink wat overlast. Zo zijn de veelgebruikte overdekte en afsluitbare wachtruimten op het perron verwijderd en vervangen door twee abri’s, waardoor reizigers niet meer beschut op hun trein kunnen wachten. Ook de ‘calamiteitenknop’ was lange tijd onbereikbaar omdat een deel van de perrons was afgezet voor de bouwwerkzaamheden.

HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens: “Door het ontbreken van goede wachtruimtes schuilen reizigers bij regen onder het viaduct. Wanneer de trein bijna bij het station is rennen reizigers de gladde trappen op, waardoor er al valpartijen hebben plaatsgevonden. Ook voor oudere reizigers en diegenen die slecht ter been zijn is het ontbreken van een goede wachtruimte een onwenselijke situatie.” Steffens wijst erop dat ook de situering van de kaartautomaten soms tot gevaarlijke verkeerssituaties leidt.

Parkeren bij het NS-station is volgens haar goed geregeld. “Er is genoeg plaats en door de motie, die vorig jaar door de gemeenteraad is aangenomen, wordt het parkeren binnenkort gratis.” Fietsers komen er volgens de fractievoorzitter echter bekaaid van af. “De fietsenrekken zijn op doordeweekse dagen vaak overvol, waardoor fietsen op diverse andere plaatsen worden neergezet. Dit kan soms leiden tot onveilige situaties en draagt zeker niet bij aan een positief aanzien van de omgeving.” Steffens wil dan ook dat er meer fietsenrekken komen.

Marjolein Steffens zegt te beseffen dat door haar aangegeven problemen voor een groot deel door de NS moeten worden opgelost. “Wij gaan ervan uit dat er regelmatig overleg is tussen de gemeente en de NS, zeker als het over veiligheid gaat en het gezamenlijk gebruik van de openbare ruimte. Wij rekenen erop dat de NS open staat voor deze positieve kritiek. Hun reizigers zijn wel onze inwoners.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie