Gemeente stelt jeugdambassadeurs aan

22 december 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het college van burgemeester en wethouder presenteert 7 januari de zogeheten uitvoeringsprogramma's, gericht op de Haarlemmermeerse kinderen van 0 tot 23 jaar. De visie voor de uitvoeringsprogramma's 2008-2011 is: Kind Centraal!: Kinderen in hun ontwikkeling in de boot houden, en daar waar ze uit de boot dreigen te vallen of er al uitgevallen zijn, is de opdracht hen weer in de boot te krijgen. Hierbij staat het kind en zijn directe omgeving centraal. De programma's zijn tot stand gekomen door actieve participatie van de jeugd, hun ouders, verenigingen en instellingen op het gebied van jeugd en onderwijs.

Het college vindt het jeugdbeleid een belangrijk speerpunt. Om dat te benadrukken worden ook drie jeugdambassadeurs benoemd. Zij zijn jong, woonachtig in Haarlemmermeer en hebben door hun doorzettingsvermogen nu al laten zien dat hun dromen kunnen uitkomen. De ambassadeurs blinken op drie verschillende terreinen op nationaal niveau uit, te weten op het gebied van cultuur, sport en welzijn.

De presentatie gaat vooraf aan de nieuwjaarsreceptie van het college en de gemeenteraad van Haarlemmermeer, eveneens gehouden in het raadhuis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie