Binnenkort nieuwe bouwstart in Hoofddorp-centrum

21 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Jelle Deurman, projectmanager Hoofddorp-centrum, informeerde op 18 februari de direct betrokkenen, de winkeliers. “U en uw klanten krijgen te maken met extra overlast. Die willen we zoveel mogelijk beperken. Brainstorming in een zo vroeg mogelijk stadium ligt dan voor de hand.” Deurman vertelde dat de voorbereidingen voor woonproject Lugano en de bioscoop – te realiseren op de hoek Burgemeester van Stamplein/Nieuweweg, tegenover het raadhuis - ver zijn gevorderd. “We verwachten te starten na de bouwvakantie. Dat geldt ook voor Portale, het project naast de Hoofdvaartkerk. De sloop van de Markthof staat eveneens voor deur: waarschijnlijk in de zomer. In september hopen we nu wel te beginnen met het Cultuurplein. En ook het verkeerscirculatieplan betekent meer werk- in- uitvoering.”

‘We proberen de parkeerfaciliteiten niet in te krimpen’ HOOFDDORP - Lugano, Portale, de bioscoop, de Markthof, het Cultuurgebouw en het verkeerscirculatieplan: er moet nog heel wat gebeuren in Hoofddorp-centrum. Binnenkort wordt gestart met de uitvoering van laatste bouwplannen.

De grootste hinderpaal lijkt de nieuwe Markthof. “De ontwikkelaar gaat ondernemers tijdelijk huisvesten. Voor niet iedereen is een geschikt ander winkelpand beschikbaar. Dat betekent noodbehuizing. De locatie wordt waarschijnlijk het Dik Tromplein. Daar verliezen we dan de parkeerplaatsen. Dat willen we echter opvangen, bijvoorbeeld door te verwijzen naar de garage in de Draverslaan. Die blijkt bij velen onbekend.” Deze woorden van Deurman waren het startsein voor een creatieve gedachtewisseling. Rob van Gaalen, ex-dijkgraaf, aanwezig namens Hoofddorp Winkelstad, wist dat Het Polderhuis zo’n 15 privé plaatsen beschikbaar heeft. “De gemeente huurt het Polderhuis. Die plaatsen kunnen bij het centrum worden getrokken.” Michiel Hulst dacht aan het Oude Raadhuis. “Daar zijn dure plaatsen, die weinig worden gebruikt. Laat daar dan tijdelijk een vriendelijker tarief gelden. En zet de noodwinkels op het Dik Tromplein zo dicht mogelijk naast V&D. Dat kost je de tijdelijke fietsenstalling, maar je wint parkeerplaatsen.” Deurman vond deze tip nader onderzoek waard. Het wordt passen en meten in Hoofddorp-centrum, dan is elke parkeerplek er één, weet ook de gemeente. Deurman: “We proberen het Cultuurplein te ontwikkelen met handhaving van het huidige parkeeraanbod. De plekken achter het Raadhuis blijven. Het idee is daar een tijdelijke voorziening met diverse lagen neer te zetten. Dat kan relatief snel gebeuren. En die noodgarage kan zo’n vijf jaar staan.” Ook de invoering van het verkeerscirculatieplan gaat niet zonder slag of stoot. “We zullen proberen voldoende alternatieve routes uit te zetten.” Hoofddorp-centrum gaat een drukke bouwtijd tegemoet, maar de aanwezige winkeliers toonden vertrouwen in de aanpak van de gemeente. “Er is regelmatig contact gepland. Dat is een goede zaak.” De eerste officiële informatieavond vindt plaats op 9 april.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie