‘We praten onszelf de angst tegenwoordig een beetje aan’

6 maart 2008 om 00:00 Nieuws

Veiligheid is weer helemaal terug op de politieke agenda, vooral nadat in vooral Zwanenburg en Badhoevedorp meerdere brute roofovervallen werden gepleegd. Trok een gemeentelijke bijeenkomst in Badhoevedorp een paar weken geleden nog enkele honderden belangstellenden, het politiek café van de VVD was maandag aanzienlijk minder in trek. Er kwamen vijftien mensen op de discussie af, onder wie drie journalisten, twee ‘buitenstaanders’ en voor de rest VVD’ers.

VVD-discussiebijeenkomst over veiligheid trekt weinig belangstellenden HOOFDDORP - “Natuurlijk is er veel criminaliteit en natuurlijk kan de openbare ruimte best beter worden onderhouden. Maar we praten onszelf tegenwoordig ook de angst ook een beetje aan.” Dat zei VVD-raadslid Lidwien van Velsen maandagavond in De Beurs tijdens een discussiebijeenkomst van haar partij. Het thema was veiligheid.

De zware criminaliteit bleef niet onbesproken. Oud-wethouder Lex Auer vertelde over een gewelddadige overval op restaurant L’ Hirondelle, vorig jaar in Hoofddorp. Hij prees de snelle actie van de politie, maar wees erop dat de overval een trauma is geworden voor de personeelsleden die het hebben meegemaakt.

Gespreksleider Sander van Golberdinge leidde de discussie in met de vraag of het wel zo prettig wonen is in de nieuwbouwwijken met graffiti en opdringerige jongeren. Hij vertelde dat zijn vriendin geregeld wordt lastiggevallen door jongeren die haar bedreigen.

Dat bracht bewoner Lex Kleinhout van appartementencomplex Chicago in de Verzetswijk op het verhaal, dat zijn complex geregeld het toneel is van drugsdealers en andere ongewenste bezoekers die er hun urine en uitwerpselen achterlaten. Overbuurman Lex Auer zei dat er in zijn wooncomplex aan het Burgemeester Van Stamplein minder problemen zijn, maar dat het altijd beter kan. Hij zei te hopen dat het Van Stamplein nu snel zal worden ‘aangekleed’ en dat er prullenbakken worden geplaatst bij de banken. Auer prees projectontwikkelaar Rodamco wel voor het onderhoud van het nieuwe winkelcentrum, dat elke dag wordt schoongeboend. Ook was er kritiek op de slechte verlichting bij zebrapaden.

VVD-raadslid Bert Slotboom vond dat er eindelijk eens wat moet worden gedaan aan kleine ergernissen als fietsen door het winkelcentrum. “Ik erger me er groen en geel aan.” Hij pleitte voor een lik-op-stukbeleid. “We moeten eens minder praten en meer gaan doen.” Die slotopmerkingen werd breed onderschreven.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie