Rooyackers, Kamps & Kamps vechten wat af op het podium

Nieuws

HOOFDDORP - Cabaretiers Rooyackers, Kamps & Kamps hebben ruzie. En hoe maak je dan in hemelsnaam samen nog een voorstelling? Om met de heren te spreken: “The show must nou eenmaal go on”. Dus maakten ze alle drie hun eigen voorstelling. Bor Rooyackers doet stand-up comedy, Wart Kamps wil vooral egocabaret maken en zoete liedjes zingen en Tim houdt het bij het komische visuele theater waar het drietal om bekend staat. De andere twee spelen telkens wel mee in het stuk van de ander, maar niet zonder kritiek. En de ruzie wordt gewoon verder uitgevochten op het podium, voor én met het publiek. De nieuwe voorstelling ‘Rooyackers vs Kamps vs Kamps’ is een fantastische georganiseerde chaos vol humor en onverwachte gebeurtenissen. Donderdag 13 maart staan de heren om 20.15 uur in De Meerse.

De programma’s van Rooyackers, Kamps & Kamps werden door de pers al getypeerd als zapcabaret, underdog-entertainment, stripfigurencabaret en escalatietheater. Feit is dat in de shows van het trio het absurdisme hoogtij viert, en de intelligente onzin niet van de lucht is. Ook voor hun nieuwe voorstelling gaat dit zeker weer op. Er is een scène waarin woedende zebra’s de hoofdrol spelen en er wordt flink de draak gestoken met het geëngageerde egocabaret waarin een cabaretier schaamteloos een uur lang over zichzelf doorzevert. Door de vorm waar Rooyackers, Kamps & Kamps ditmaal voor hebben gekozen, spelen ze hun sterkste troef van de georganiseerde puinhoop optimaal uit. Ook de onderlinge chemie komt door de (gespeelde) strijd die er gaande is, volop tot zijn recht.

Rooyackers, Kamps & Kamps wonnen in 1998 de jury- en de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Inmiddels zijn ze toe aan hun vijfde avondvullende voorstelling. Eerdere shows waren simpelweg getiteld ‘RKK 1 t/m 4’ en waren ook in Hoofddorp te zien; in het begin stonden ze in Het Oude Raadhuis, later in De Meerse.

advertentie