Cornald Maas brengt in Boekenweek literaire salon in Het Oude Raadhuis

Nieuws

HOOFDDORP - de Openbare Bibliotheek Haarlemmermeer en Het Oude Raadhuis presenteren dit seizoen een nieuw initiatief: de literaire salon in Het Oude Raadhuis. De eerste editie vindt plaats in de Boekenweek, die dit jaar als thema ‘Ouderdom, Van oude menschen…- De derde leeftijd en de letteren’ heeft. Cornald Maas zal de eerste literaire salon verzorgen. Hij schreef ‘Trotse Ouders’: een boek met verhalen van ouders van bekende volwassen kinderen. Het boek schetst een indringend beeld over opvoeding en idealen, ouderen en jongeren en over de verwevenheid van de generaties. De literaire salon met Cornald Maas vindt plaats op dinsdag 18 maart om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

Cornald Maas is schrijver, programmamaker, columnist en mediacommentator. Hij schrijft voor Vrij Nederland, Linda en Volkskrant Magazine. Daarbij schrijft hij regelmatig en met bijzondere invalshoeken over ouder worden. In ‘Trotse Ouders’ registreerde hij gesprekken met de vaders en moeders van onder andere Loes Luca, Jan Smit, Rafaël van der Vaart, Guus Meeuwis, Edwin Evers, Floortje Dessing, Peter Heerschop, Lange Frans, Erwin Olaf, Erben Wennemars, Sophie Hilbrand, Astrid Joosten, Yvon Jaspers, Gerard Joling, Derk Sauer, Trijntje Oosterhuis, Wilfried de Jong, Claudia de Breij, Simone Kleinsma, Jochem Myjer en vele anderen. Kwesties als ‘wat wens je als ouders je kind toe’, ‘welke eigenschappen en talenten dwingen het meest respect af’ en ‘hoe ga je als ouder om met de vele reacties op de openbare optredens van zoon- of dochterlief’ komen aan de orde. Haarfijn worden generatieverschillen blootgelegd. ‘Trotse ouders’ is een tijdsbeeld en portretteert een verdwijnende generatie.

Omdat de literaire salon een samenwerking is tussen de bibliotheek en Schouwburg De Meerse, vindt de kaartverkoop op beide locaties plaats. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar via de Centrale Bibliotheek Haarlemmermeer aan de Binnenweg 20 in Hoofddorp (telefoon 023-5664850 of e-mail klantcb@obhm.nl) én via Schouwburg De Meerse aan het Raadhuisplein 3 in Hoofddorp (telefoon 023-5563707) of www.demeerse.com.

advertentie