Lezing over snelwegarchitectuur

13 maart 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In Het Oude Raadhuis wordt op maandag 17 maart van 20 tot 21.30 uur een lezing gehouden over snelwegarchitectuur. Centrale vraag is ‘hoe ontwerp je de drukste snelwegen van Nederland?’ Aanleiding is de geplande verdubbeling van de A4 en de omgelegde A9.

Sprekers zijn Henk Hofland, Wim Nijenhuis en Erik van Langen. Henk Hofland hield decennia geleden al van Haarlemmermeer omdat er de enige fatsoenlijke snelweg van Nederland doorheen liep.

Wim Nijenhuis, is stedenbouwkundig ingenieur, publicist en docent in geschiedenis en cultuur. In 1996 heeft hij samen met Wilfried van Winden de Stichting Via opgericht om te beginnen met onderzoek naar de Nederlandse snelwegen. Nijenhuis spreekt over zijn jongstleden verschenen boek ‘De diabolische snelweg’. In dit boek spreekt hij de gedachte tegen dat de Nederlandse snelweg pure ingenieursesthetiek is.

Erik van Langen is adviseur bij Rijkswaterstaat in Haarlem en betrokken bij Atelier Routeontwerp van de Rijksbouwmeester. Hij vindt dat Rijkswaterstaat zich niet alleen maar met de snelweg zélf moet bemoeien, maar ook inbreng heeft in de vormgeving van de omgeving. In dat kader moet bij de A9 nu al nagedacht worden over de omgeving van de weg.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie