Jacqueline Kerkhof met haar nieuwe voorstelling ‘Angsthaas’

13 maart 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Op dit moment is er niemand in Nederland die theater maakt zoals Jacqueline Kerkhof dat doet. Haar voorstellingen zijn een unieke combinatie van solotoneel, cabaret, actiefilm en muziek. Het Algemeen Dagblad noemde haar een “overtuigende rasvertelster” en De Limburger vond haar nieuwe voorstelling ‘Angsthaas’ “een knap staaltje theater”. ‘Angsthaas’ gaat op een humoristische, maar ook beschouwende manier over de angst die we hebben: angst voor criminaliteit, angst voor terrorisme, angst voor elkaar. Met razendsnelle rolwisselingen en rake opmerkingen laat Jacqueline Kerkhof het publiek aan haar lippen hangen. Met ‘Angsthaas’ levert ze een actuele en grappige voorstelling af die ook tot nadenken uitnodigt. Woensdag 19 maart staat Jacqueline Kerkhof om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

In ‘Angsthaas’ voert Jacqueline Kerkhof naast zichzelf nog drie andere personages ten tonele, die verschillende generaties vertegenwoordigen. De bejaarde vrouw Wagda, de vijftiger Georgette en een ‘young and angry’ vrouw van 35 zitten samen in een bouwput. Ze zijn hierin gevallen toen ze niet voor elkaar wilden wijken op een smalle dijkweg. Hoewel zij alle drie Nederlander zijn, delen zij verder weinig. Er is te weinig relevante geschiedenis om elkaar te verbinden en een te onzekere toekomst om de ander als medestander te herkennen. En wie ze zelf zijn? Ze hebben geen idee.

‘Angsthaas’ is de vierde soloproductie van Jacqueline Kerkhof na het winnen van de publieks- en persoonlijkheidsprijs op Cameretten in 1998. Hiervoor speelde ze onder andere ‘Vleesbingo’ in Het Oude Raadhuis. Voordat Jacqueline Kerkhof in het cabaret terecht kwam, studeerde ze af aan de Toneelschool Maastricht. In haar voorstellingen verenigt ze nu de humor en muzikaliteit van het cabaret met haar kwaliteiten als actrice en vertelster.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie