Protest tegen verplaatsing

Nieuws

De demonstratie tegen de dreigende verhuizing van de sportverenigingen in het centrum van Badhoevedorp bracht vorige week veel mensen op de been. De publieke tribunes en de Burgerzaal zaten stampvol. Sommigen hadden een spandoek meegenomen. “TVB (Tennisvereniging Badhoevedorp) naar een andere plek? Gemeente, doe toch niet zo gek”, zo stond er op een protestdoek.

Leden tennisvereniging Badhoevedorp demonstreren massaal tijdens raadsvergadering HOOFDDORP - Veelal gewapend met rackets en gekleed in sportkleren heeft een grote groep leden van tennisvereniging Badhoevedorp vorige week donderdag in het raadhuis in Hoofddorp geprotesteerd tegen de mogelijke verplaatsing van hun tennispark. De actie was niet voor niks, want meerdere raadsfracties vroegen zich daarna af of de sportclubs niet gewoon op de huidige plek kunnen blijven. Vanavond is de stemming in de gemeenteraad.

Het is dat het Nederlands elftal vorige week al in Zwitserland zat voor de EK, anders was ook bondscoach Marco van Basten naar het raadhuis gekomen om te demonstreren. Hij slaat regelmatig een balletje op het tennispark. “Helaas ben ik door verplichtingen in het buitenland niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn bij de raadsvergadering”, zo schrijft de bondscoach. Hij maakt er geen geheim van dat het bestaande tennispark wat hem betreft behouden moet blijven.

De leden van de tennisvereniging die er wel waren, maakten luidkeels duidelijk dat ze willen blijven zitten waar ze zitten. Ze zongen een protestlied op de wijs van ‘Nederland, oh Nederland’ van André Hazes bij het EK in 1988. “Gemeenteraad, gemeenteraad, jij bent mijn kampioen. Laat ons maar lekker zitten. Meer hoef je niet te doen”, zo werd uit volle borst meegezongen.

Van de sprekers oogstte het 11-jarige jeugdlid Luna de Veer het meeste applaus. “Dus, lieve grote mensen”, zo besloot zij haar toespraak. “Ik wil u namens alle vierhonderd jeugdleden echt vragen of u toch niet kunt proberen ons fijne tennispark te laten liggen waar het nu ligt.”

De gemeenteraad bleek in het aansluitende debat verdeeld. De VVD had al laten weten dat voor de tennisvereniging best een uitzondering kan worden gemaakt. Wat de liberalen betreft hoeven de tennissers niet naar een nieuwe locatie. “Een verhuizing is voor de ene sportvereniging wat logischer dan voor de andere”, zei VVD-raadslid Pieter Jan de Baat. Andere fracties pleitten juist voor behoud van álle sportvoorzieningen op de huidige plek.

Bij monde van Wil Landzaat sprak de PvdA-fractie zich als enige onomwonden uit voor verplaatsing van de sportvelden naar een “prachtig nieuw complex” aan de zuidrand van het dorp. Het kwam haar op enig gejoel te staan. Ook wethouder Michel Bezuijen wenste vast te houden aan het plan. Hij pleitte ervoor het Masterplan voor Badhoevedorp-Centrum niet op onderdelen aan te passen.

advertentie
advertentie