Bijna honderd meldingen van huiselijk geweld

Nieuws

HOOFDDORP - In Haarlemmermeer zijn afgelopen twee jaar 93 meldingen geweest van huiselijk geweld. Dat blijkt uit cijfers van het steunpunt in de regio.

Uit de cijfers van het regionale steunpunt is verder gebleken dat na vier maanden in 45 procent van de gevallen het geweld is gestopt en in 21 procent voor een deel. In slechts 3 procent van de gevallen blijkt het geweld helemaal niet gestopt of verminderd is en bij de rest is het niet bekend.

Het steunpunt huiselijk geweld in de regio Amstelland en de Meerlanden is in maart 2006 van start gegaan. Het is ondergebracht bij de samenwerkende instellingen voor algemeen maatschappelijk werk: Vita Welzijn en Advies en de stichting Meerwaarde. Buiten kantooruren kunnen mensen voor meldingen terecht bij de Blijfgroep Amsterdam (voorheen de vrouwenopvang).

Burgemeester Theo Weterings over de eerste cijfers van het steunpunt: “Het is van belang dat huiselijk geweld wordt gemeld en dat er daarna iets aan wordt gedaan. Nu blijkt dat in tweederde van de gevallen het geweld geheel of gedeeltelijk is gestopt. Dat cijfer is nog niet geruststellend, dus blijft het melden cruciaal!”

advertentie
advertentie