Staten Noord-Holland willen ‘vertramming’ Zuidtangent

Nieuws

HAARLEMMERMEER - De provincie Noord-Holland gaat onderzoeken of er een tram kan gaan rijden op de route van de snelle busverbinding Zuidtangent tussen Haarlem en Schiphol. Een overgrote meerderheid van Provinciale Staten van Noord-Holland heeft hiervoor maandag een motie van de PvdA gesteund.

Bovendien werd een motie van de PvdA aangenomen die vraagt om de zijtakken van de Zuidtangent tussen Hoofddorp en Uithoorn en tussen Uithoorn en Amstelveen zo aan te leggen dat ook daar vertramming in de toekomst mogelijk is. De moties waren ingediend door PvdA-Statenlid Gohdar Massom uit Nieuw-Vennep. “Volgens ons is vertramming van de Zuidtangent de beste oplossing, omdat de huidige bus niet voldoende capaciteit heeft om aan de toekomstige groei van het aantal reizigers te voldoen. Na vertramming zullen reizigers vanuit het centrum van Haarlem binnen vijftien minuten in Hoofddorp zijn en binnen twintig minuten op Schiphol. Bovendien biedt een lightrail voldoende capaciteit en is beter voor het milieu dan vervoer met de bus.” Massom verwacht dat de sneltram tussen Haarlem en Schiphol eind 2015 kan rijden.

Gedeputeerde Cornelis Mooij van Verkeer en Vervoer heeft ook toegezegd met Zuid-Holland te gaan overleggen over een vrije busbaan langs de N207. Gohdar Massom: “De aanleg van een vrije busbaan langs de N207 is noodzakelijk gezien de geplande grote woningbouwprojecten in Haarlemmermeer en de Bollenstreek.”

advertentie