Vertraging in verkeersplan

Nieuws

HOOFDDORP - De uitvoering van het verkeerscirculatieplan voor het centrum van Hoofddorp gaat langer duren dan de beoogde drie jaar. Dat staat in de Voorjaarsnota 2008, die de gemeenteraad vanavond bespreekt. Volgens een gemeentewoordvoerder heeft de vertraging van de plannen vooralsnog geen financiële gevolgen.

Een meerderheid van de gemeenteraad stemde april vorig jaar ondanks verzet van sommige winkeliers in met het ingrijpende verkeersplan voor Hoofddorp-centrum. Het plan voorziet onder meer in de komst van een binnenring, waardoor het verkeer om het Hoofddorpse centrum wordt heengeleid. Dat in combinatie met parkeergarages op diverse plekken aan de rand van het centrum. De verwachting was dat de uitvoering drie jaar in beslag zou nemen.

Die termijn wordt echter niet gehaald, geeft woordvoerder Koevoet toe. Dat komt volgens hem onder meer doordat de gemeente de uitvoering zeer zorgvuldig ter hand neemt. Elke verandering wordt besproken met inwoners van het centrum, betrokken ondernemers en het winkelend publiek. Daar komt nog bij dat er komende jaren veel wordt gebouwd, waardoor de oorspronkelijke planning niet wordt gehaald.

De eerste werkzaamheden staan nu voor kort na de zomervakantie op het programma. Vanaf half september worden diverse verkeersmaatregelen uitgevoerd. Dat moet in november klaar zijn. De volgende stappen worden in 2009 en 2010 gezet. Op 1 november 2010 moet het klaar zijn, maar de gemeente houdt er zelf al rekening mee dat dit ook 2012 kan worden.

advertentie