Sociaal.nl wordt nieuwe schuldhulpverlener gemeente

Nieuws

HOOFDDORP - Sociaal.nl Schuldsanering B.V. neemt de schuldhulpverlening voor inwoners van Haarlemmermeer voor zijn rekening. De gemeente Haarlemmermeer en Sociaal.nl hebben inmiddels een overeenkomst gesloten voor twee jaar. Het akkoord kan telkens met één jaar worden verlengd. De maximale looptijd is vier jaar. Wethouder Tom Horn en directeur F.H. Entjes hebben namens beide partijen getekend. Sociaal.nl is door de overeenkomst verplicht 95 procent van de schuldhulpverleningstrajecten met een positief resultaat af te sluiten.

In Haarlemmermeer hebben vorig jaar 184 huishoudens zich aangemeld voor schuldhulpverlening, alsmede 85 cliënten voor budgetbeheer. De verwachting is dat er meer schuldhulpverlening nodig is. De gemeente is verplicht integrale schuldhulp te verlenen. Niet alleen moet ze helpen het financiële probleem op te lossen, ook moet ze trachten de oorzaken weg te nemen.

De Haarlemmermeerse schuldhulpverlening was belegd bij Bureau Schuldhulpverlening en Budgetbeheer van de gemeente Haarlem. Het contract hiermee liep af. Ook de Stichting Meerwaarde, de kredietbank Alkmaar, de stichting Budget, Brijder stichting en de Geestgronden dragen hun steentje bij. Sociaal.nl ‘werkt’ vanuit het raadhuis in Hoofddorp. Ook gaat Sociaal.nl op huisbezoek bij de cliënten.

advertentie