Muziek, kinderen en kinderkoren

21 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Pier K biedt de mogelijkheid om al op jonge leeftijd te beginnen met de muzikale ontwikkeling en daar veel plezier aan te beleven. Voor kinderen van 4 en 5 jaar is er Muziek en beweging. In deze cursus gaan de kinderen zingen, bewegen en spelen op allerlei instrumentjes.

Door het horen, zingen en voelen van verschillende soorten muziek, worden de fantasie en de sociale vaardigheden gestimuleerd. Spelenderwijs worden ook de motoriek, de taal en het gevoel voor de ruimte verbeterd. Kinderen van 6 of 7 jaar kunnen naar de Muziekbeginnerscursus. De kinderen doen allerlei speelse oefeningen met zingen, dans, vertellen of spelen op instrumenten. Ze ontdekken de betekenis van elementaire begrippen als hard en zacht, snel en langzaam, droevig en vrolijk.

Voor kinderen die graag willen zingen zijn er verschillende kinderkoren; Hupsakee voor kleuters in Bikube Hoofddorp, Eigenwijs voor kinderen van 6-12 jaar in Floriande, De Vennepertjes in Nieuw-Vennep en De Waterwolfjes in Vijfhuizen. Meer informatie via www.pier-k.nl of via de informatiebalie, (023) 566 95 65. Pier K is te vinden aan de Waddenweg 5 in Floriande Noord (hoofdvestiging), aan het Harmonieplein in Nieuw-Vennep en op diverse andere leslocaties in Haarlemmermeer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie