Hoofddorpse Analda Winkel hoopt op titel Miss Benelux

4 september 2008 om 00:00 Nieuws

“Miss worden? Daarvoor is meer nodig dan er mooi uitzien. Als ‘dom blondje’ win je nooit”, weet deze 21-jarige Hoofddorpse. Ze is een stralende blondine, met een eigen visie op de wereld waarin alles draait om ‘vertoon’. “Je uiterlijk helpt, maar kennis van zaken en persoonlijkheid is minstens zo belangrijk, heb ik geleerd.”

‘Alleen mooi zijn is echt niet voldoende’ HOOFDDORP - Haar eerste titel – Miss Tourism Queen Nederland 2007 – heeft ze op zak en die zak vindt ze nog zeker niet vol. Analda Winkel hoopt in oktober gekroond te worden tot Miss Benelux 2009.

Analda, in het dagelijks leven sales executive bij een bedrijf voor medische hulpartikelen, wilde eens een kansje wagen in de wereld van glitter en glamour en meldde zich in 2007 als kandidate voor de titel Miss Tourism Queen Nederland. “Het was de eerste keer dat deze verkiezing plaats vond. Je droomt natuurlijk van een goed resultaat. Maar dat ik zou winnen? Dat was een verrassing.” Het bracht haar meer dan een kroontje op haar lange blonde haren. “Ik mocht Nederland vertegenwoordigen bij de Miss Tourism Queen International verkiezingen in China, met meer dan honderd kandidaten. Het was een supertijd, echt waanzinnig. Het was vier weken lang keihard werken. Je moest top zijn voor de modeshows, maar ook je land goed presenteren. Het ging uiteindelijk om Miss Tourism. Als Nederlandse heb je dan best wat uit te leggen: drugs, het Red Light District. Daarover krijg je best vragen. Maar gelukkig scoren we ook positief: met onze waterwerken. En op sportgebied: Cruyff en Van Nistelrooy kent iedereen. Ik heb een goed verhaal kunnen houden en ben geëindigd als 15e. Met zelfs nog een speciale prijs als ‘Miss Personality’.”

Na China volgde een jaarlang een traject bomvol activiteiten: modeshows, fotoshoots, presentaties op beurzen. Analda liet zich zien, ook als het niet ging om mode. “Er is meer dan uiterlijk vertoon. Ik ben ambassadrice voor de Stichting Anakita, die zich inzet voor dakloze kinderen in Indonesië. Voor Anakita deed ik een promotie-activiteit op de vakantiebeurs. Mensen konden door mij hun bloeddruk laten meten.” Op dit ogenblik draait ze mee in het voorbereidingstraject van de Miss Benelux-verkiezing. “In oktober is de grote finale in het Casino in Oostende en daar zit ik bij: Nederland levert 12, België 23 en Luxemburg 8 kandidaten. Wordt dus best spannend. Als ik win mag ik naar de Filippijnen voor de Miss Earth-verkiezing. En dat lijkt me heel speciaal.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie