Speel-o-theek viert 25-jarig bestaan

18 september 2008 om 00:00 Nieuws

Een spelotheek is een uitleenbureau voor speelgoed. Stichting Speel-o-theek De Blokkendoos is in 1983 opgericht en heeft 220 leden. Ouders lenen het speelgoed drie weken, zodat zij het eerst kunnen uitproberen voordat ze het vaak dure speelgoed zelf aanschaffen. Maar soms spelen kinderen niet lang met een bepaald speelgoed. Ook hiervoor biedt de Speel-o-theek uitkomst. “Er zijn zelfs jongetjes die wel eens een poppenwagen lenen. Bijvoorbeeld als ze geen broertje of zusje hebben”, vertelt voorzitter Joke Christe.

Speciale feestochtend voor de kinderen HOOFDDORP - Speel-o-theek De Blokkendoos viert deze maand haar 25-jarig bestaan. De stichting viert het jubileum in Het Oude Raadhuis met een feest-ochtend voor de kinderen van de leden. Clown Arty verzorgt een optreden en de limonade staat klaar.

“We hebben de laatste jaren wat minder belangstelling gehad door maatschappelijke veranderingen wat betreft de zorg voor kinderen.” Nu gaat het volgens de voorzitter beter. “Tegenwoordig hebben we ook veel grootouders die lid zijn.” Ook oppasouders en gastouders kunnen lid worden. Daarnaast is de Speel-o-theek aangesloten bij de HaarlemmermeerPas, een kortingspas voor minima. Het lidmaatschap van de Speel-o-theek is voor houders van de HaarlemmermeerPas gratis.

Het speelgoed - van puzzel tot Gameboy - is ingedeeld in verschillende categorieën, zoals fantasie, constructie en zintuiglijk speelgoed. Voor kinderen met een geestelijke of motorische achterstand is er speciaal materiaal. Drie keer per jaar koopt de stichting nieuw speelgoed.

De stichting heeft 23 vrijwilligers. Die zijn vooral bezig met de uitleen van het speelgoed en zijn allemaal lid van een werkgroep, zoals de werkgroep speelgoed of de werkgroep nevenactiviteiten.

Aanmelden als vrijwilliger kan bij Joke Christe, (023) 561 53 01, Alie van Geelen, (023) 563 51 66 of via info@speelotheekhoofddorp.nl. Wie lid wil worden kan langskomen tijdens de openingstijden. Meer informatie via (023) 565 30 19 of www.speelotheekhoofddorp.nl. Speel-o-theek De Blokkendoos is gevestigd aan de Lutulistraat 140.

Leden die hun kinderen willen aanmelden voor het feest kunnen dat doen tot en met 22 september. De feestochtend op 27 september duurt van 10 uur tot 11.30.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie