‘Geen douceurtje aan sauna’

9 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en Thermen Holiday over een nieuw saunacomplex aan de zuidkant van Hoofddorp is geen douceurtje aan de exploitanten. Dat zei wethouder Jeroen Nobel van Grondzaken en Financiën vorige week tijdens een debat in de gemeenteraad.

Zoals eerder gemeld wil Thermen Holiday nabij bedrijventerrein De President een luxueus sauna- en ontspanningscentrum bouwen. De bouw moet volgend voorjaar van start gaan en medio december klaar zijn. Het complex krijgt een oppervlakte van 50.000 vierkante meter en wordt daarmee de grootste sauna ter wereld.

Meerdere fracties hadden een debat aangevraagd, omdat de gemeente de benodigde grond in erfpacht wil uitgeven. Dat betekent dat de grond niet wordt verkocht, maar gedurende twintig jaar wordt verpacht. Volgens Jeroen Nobel heeft het voltallige college hiervoor gekozen om “grip te kunnen houden op de toekomstige ontwikkelingen in het gebied”.

Sommige partijen spreken van “verkapte staatssteun”, vooral omdat het saunabedrijf de eerste vijf jaar een pachtprijs betaalt die afhangt van het aantal bezoekers. Critici vrezen een voorkeursbehandeling.

CDA-raadslid Arie Noomen noemde dat onterecht, omdat de regeling volgens hem binnen het vastgestelde grondprijzenbeleid valt. Wethouder Nobel lichtte de raad later in detail in, maar dat gebeurde achter gesloten deuren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie