t Zaterdagvoetbal

Roda ‘23 - Overbos 1-2 (1-1)

0-1 René Veerman, 1-2 Jaap de Groot

Géén kaarten

“Het was geen gemakkelijke wedstrijd, ook al waren we stukken beter,” verklaarde Marc Schols. “Roda speelde alleen om tegen te houden. In de dertiende minuut kopte Maarten Wels net niet goed genoeg in. Drie minuten later vond Dave van Laar wel een gaatje in de verdediging van Roda. René Veerman werd weggestuurd, vanaf zestien meter schoot René hard en zuiver raak: 0-1. In de twintigste minuut werd het met een beetje pech 1-1. De bal kwam heel ongelukkig tegen de arm van Ewoud Wortelboer. De scheidsrechter legde de bal op de stip en zo werd het gelijk. Een lob van Ewoud in de slotfase werd gestopt. In de rust heb ik gezegd dat we het tempo moesten opvoeren, minder in de trechter spelen en juist veel meer over de flanken. Roda heeft geen kans meer gehad. Schoten van Ewoud Wortelboer en René Veerman gingen net naast. Het duurde tot de 81e minuut voor er gerechtigheid kwam. Een voorzet van Damian Baranowski werd door Maarten Wels tegen de hand van een verdediger geschoten. De scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop geven. Jaap de Groot scoorde de 1-2. In de 88e minuut gingen invaller Richard Proudley en Maarten Wels op de keeper af, Richards lob werd gestopt. De overwinning kwam bij de ploeg die er het meeste recht op had. Al was het alleen maar vanwege de spelopvatting.”