Kinderen kunnen nestkasten maken bij Jeugdnatuurclub

4 december 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Kinderen van 6 tot en met 16 jaar kunnen nog tot en met 9 december inschrijven voor het winterprogramma van de Jeugdnatuurclub. Op het programma staan twee projecten: nestkasten bouwen en een fenologisch onderzoek.

Het nestkastenproject start op zaterdag 13 december en volgt op het project ‘insectenhotels’ dat vorig jaar tijdens de winterperiode is gehouden bij De Heimanshof. Het hele jaar door gebruikten diverse insecten de ‘hotels’ (zo genoemd onder meer door hun vorm) om er eieren te leggen. Fenologie is de studie van jaarlijks terugkerende natuurverschijnselen zoals de tijdstippen waarop trekvogels terugkomen, de eerste bloemen van een soort verschijnen en wanneer de eerste exemplaren van een insectensoort gesignaleerd worden. Het fenologisch onderzoek staat gepland voor het eind van de winterperiode. Deelname kost 5 euro per keer. Voor het nestkastenproject is deelname van minimaal twee keer vereist. Het lidmaatschap van de Jeugdnatuurclub kost 15 euro. Van ouders/verzorgers wordt wel verwacht dat zij hun kind(eren) begeleiden bij het timmeren, boren, zagen en schilderen.

Bij het nestkastenproject wordt begonnen met het maken van nestkasten voor diverse vogels en vleermuizen.In drie bijeenkomsten worden er per kind minstens twee kasten gemaakt. Opgeven kan via info@deheimanshof.nl. Voor meer informatie: (06) 48 22 64 90.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie