Sinterklaas: ‘Ik wil volgend jaar weer een eigen huis’ (nu mét film)

4 december 2008 om 00:00 Nieuws

Dat laat Sinterklaas weten in een interview met de Hoofddorpse Courant, even voordat Haarlemmermeer massaal zijn verjaardag viert met de gebruikelijke gedichten, surprises, cadeautjes en strooigoed. “Ik heb er even over getwijfeld of ik dat nu wel moest doen, dit jaar, dat slapen in het Polderhuis. Maar mijn hoofdpiet heeft mij weten te overtuigen dat dat veel handiger was. En hij heeft gelijk gehad. Het is een stuk rustiger als je na een dagje hard werken zo je bed in kan stappen.”

Honderden kinderen op bezoek in verbouwd Polderhuis HOOFDDORP - Als het aan Sinterklaas ligt, dan mag het Polderhuis ook volgend jaar ingericht worden tot Sinterklaashuis met een werkkamer, slaapkamer en een eigen ruimte waar de Zwarte Pieten aan de slag kunnen met de verlanglijstjes.

Maar waar hij achteraf nog het meest van genoten heeft, zijn de bezoekmiddagen van de kinderen. “Dat is natuurlijk wel hét grootste voordeel van dit Polderhuis dat voor die gelegenheden prachtig versierd is. Een compliment aan de mensen die hiervoor gezorgd hebben. Trouwens - ik moet ook een compliment maken aan mijn eigen Zwarte Pieten die die zaterdagen en die zondag de hele dag in touw zijn geweest om alles goed te laten verlopen. Het is en blijft toch een hele klus om eerst ‘s avonds pakjes weg te brengen, en dan ‘s middags ook nog eens zoveel kinderen met hun ouders te ontvangen. Fantastisch gewoon.”

Hoeveel kinderen in zijn tijdelijk verblijf heeft ontvangen, weet hij niet precies. Maar het moeten er honderden zijn geweest. “Tel maar na. Elk groepje bestond uit zo’n vijftien kinderen. Elk groepje mocht vijftien minuten door het Sinterklaashuis lopen om eens goed te kijken hoe mijn kamers ingericht zijn en om een praatje met mij te maken. En dat drie middagen. Ik denk dat het er wel zes- of zevenhonderd zijn geweest. Ik vond het prachtig om te doen.”

Daarom heeft Sinterklaas, zo vlak voor zijn verjaardag, nog een eigen wens: een herhaling van het feest. “Als het aan mij ligt, kom ik volgend jaar terug naar dit huis. Het is mij uitstekend bevallen.” Waar Sinterklaas minder blij mee was, was het weer. “Als je zo lang in een warm land woont, dan is die kou in Haarlemmermeer elke keer weer even wennen. Maar geloof me - ik heb het er graag voor over. Als je al die lachende gezichten van die kinderen ziet. Heerlijk Toch!” Zie donderdagmiddag www.hoofddorpsecourant.nl voor de film van het interview.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie