‘Daarom Haarlemmermeer’ is uit

4 december 2008 om 00:00 Nieuws

Gelegen op de bodem van een drooggemalen meer is de gemeente uitgegroeid tot een van de welvarendste gebieden van ons land en het 284 pagina’s tellende en 1,4 kilo zware boek Daarom Haarlemmermeer geeft daar een uitstekend beeld van. Dat de fotograaf en drie van de vier tekstschrijvers uit de Meer zelf komen zorgt voor een extra dimensie. Historie en toekomst, monumenten, bezienswaardigheden, bedrijvigheid, recreatie, interviews met een groot aantal polderlingen, het staat er allemaal in. Wie het boek uit heeft, heeft een passend antwoord op de vraag waarom Haarlemmermeer? stelt uitgeverij Wean International in het slotwoord terecht vast.

Sint schenkt burgemeester Weterings eerste exemplaar van indrukwekkend portret polder HOOFDDORP - Het boek Daarom Haarlemmermeer is een indrukwekkend portret van deze bedrijvige gemeente geworden en daarom werd het eerste exemplaar maandagavond aan burgemeester Theo Weterings overhandigd door een al even indrukwekkend persoon: Sinterklaas.

Sinterklaas ging nog een stapje verder. In de bomvolle theaterzaal van Het Oude Raadhuis sprak hij met licht Spaans accent niet van een boek, maar van een ‘bijzonder fraai document dat een ereplaats krijgt op mijn nachtkastje’. Burgemeester Weterings noemde het een verlegen makend en memorabel moment dat hij het eerste exemplaar uit handen van de goedheiligman mocht ontvangen. “U heeft uitsluitend lovende kwalificaties over Daarom Haarlemmermeer, een boek over een gemeente die boeit, borrelt en bruist. Ik ben heel nieuwsgierig geworden en ga met plezier het boek lezen”, beloofde de eerste burger met het eerste en daarmee ere-boek in zijn handen. Weterings deed nóg een belofte. “Ik ga met u overleggen of we de nationale intocht een keer hier kunnen houden. We hebben een luchthaven, geen waterhaven maar ergens aan de Ringvaart vinden we vast wel een mooie plek.”

Het dorp Vijfhuizen is met 24 pagina’s naar verhouding het zwaarst vertegenwoordigd in het boek. “De ondernemersvereniging wilde zich hiervoor sterk maken en wij vonden het leuk een antwoord te kunnen geven op hun bijzondere vraag”, geeft Catja Stegerhoek van Wean een verklaring. “En bijzonder is ook dat het boek bij alle middenstanders te koop is.”

Daarom Haarlemmermeer kost 39,95 euro en is verkrijgbaar bij boekhandels in Badhoevedorp, Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie