Kinderen geven visie op het Park van de 21e eeuw

11 december 2008 om 00:00 Nieuws

Het park in ontwikkeling groeit met de Haarlemmermeerse kinderen mee. Om hen ook nu al te betrekken bij de komst van het Park van de 21e eeuw, organiseert het Podium voor Architectuur namens de gemeente een kinderworkshop met het thema: Samen bouwen aan een wereldpark! De workshop wordt zaterdag gehouden bij Hoeve de Vogel aan de Rijnlanderweg 916 in Hoofddorp. Sinds deze week zijn er drie visies voor het Park van de 21e eeuw te zien op een expositie in het gebouw van Pier K in Nieuw-Vennep en in het Polderhuis in Hoofddorp. Alle Haarlemmermeerders kunnen via de website van de gemeente (www.haarlemmermeer.nl/park21) laten weten wat zij van die visies vinden. Maar de organisatoren willen ook kinderen laten nadenken over het nieuwe groengebied. Daarom wordt aan de kinderen gevraagd om samen te bouwen aan een wereldpark. In de groene omgeving van de boerderij kunnen de kinderen daarvoor ideeën opdoen. Ze krijgen allemaal een eigen stukje park om op te bouwen. Aan het eind van de middag worden alle resultaten samengevoegd tot één groot park. Daarvan wordt een fotoserie gemaakt. Samen met wethouder Michel Bezuijen gaan de kinderen, en hun gezamenlijke wereldpark op de foto. De foto’s zijn volgende week te zien bij de exposities van de visies in Pier K en in het Polderhuis. Tijdens het laatste halfuur kunnen de ouders samen met de kinderen het Hazelnotenbos bij de boerderij verkennen.

HOOFDDORP - Het grote groengebied tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep, het Park van de 21e eeuw, wordt in de toekomst vooral voor de huidige kleine inwoners van Haarlemmermeer dé plek om lekker naar buiten te gaan, te sporten, te ontspannen en andere leuke dingen te doen.

De workshop op zaterdag is van 13.30 tot 16.30 uur. De workshop is bestemd voor kinderen van 8 tot 13 jaar. Deelname aan de workshop bij Hoeve de Vogel is gratis. Aanmelden voor de workshop kan via park21@haarlemmermeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie