Mohamed en Stefan, de nieuwe eigenaren van Bistro De Pimpernel.
Mohamed en Stefan, de nieuwe eigenaren van Bistro De Pimpernel. Frans van der Tol

Ongedwongen genieten van de Franse keuken bij Bistro De Pimpernel

24 april 2018 om 12:17 Nieuws

HOOFDDORP De nieuwe eigenaren van Bistro De Pimpernel aan de Kruisweg 959 in Hoofddorp zijn Stefan Berger en Mohamed Benaicha. Zij komen beide uit Amsterdam en zijn al zo'n 20 jaar bevriend.

“Wij zijn gewoon oude vrienden die elkaar weer tegenkwamen en samen van Bistro De Pimpernel een succes willen maken. Wij zijn dus vanaf 1 augustus 2017 de eigenaren die deze bistro vooral overgenomen hebben omdat wij als ondernemers, die er zelf van houden in een ongedwongen huiselijke sfeer uit eten te gaan, in De Pimpernel kansen zagen die nog onbenut bleven. Wij willen dus, zonder concessies te doen aan de al bestaande kwaliteit, voor De Pimpernel van toegevoegde waarde zijn.”

CONCEPT Stefan Berger werkte zich via de markt op tot bedrijfsleider van een crêperie: “Nu ben ik ondernemer en gastheer in De Pimpernel.”

Mohamed Benaicha deed de hotelschool, maar werkte als ondernemer op een makelaarskantoor. “Ik woon nu in Hoofddorp en heb een passie voor lekker eten. Ik heb hier voorheen niet alleen privé maar ook regelmatig met zakelijke relaties gegeten.”

De nieuwe eigenaren wisten dus wat zij gingen doen, want ook Berger at voorheen al regelmatig in Bistro De Pimpernel. “Wij hebben hier tot december een tijdje meegelopen, het concept bekeken en wijzigingen doorgevoerd. Daarbij hebben wij besloten om de naam over te nemen omdat de reputatie van deze bistro uitstekend was. Ook blijven wij Franse gerechten bieden in een Franse sfeer. Ja, wij hebben wel e.e.a. opgepiept, het interieur en de meubels vernieuwd, maar de tafels behouden. En wij hebben nu ook toiletten beneden.”

Om die interieur wijzigingen door te kunnen voeren was de bistro vanaf de Tweede Kerstdag tot maart dit jaar gesloten. Berger en Benaicha benadrukken dat zij een per kwartaal wisselende menukaart bieden en gebruik maken van lokaal geproduceerde producten.

SPECIALITEIT Bistro De Pimpernel bestaat sinds 1985 en heeft zich altijd gespecialiseerd in Franse gerechten en wisselende specialiteiten. En dan die naam: de Pimpernel is een bloem uit de familie Rosaceae. Daarom staan er in het restaurant altijd bossen rozen. Leuk feit is dat er tijdens de Franse revolutie een geheimzinnige Engelsman was die zich de 'Rode Pimpernel' noemde. Die bevrijdde, gemaskerd en met gevaar voor eigen leven, edellieden die hij dan naar Engeland smokkelde. Hij liet rozen achter op de plek waarop hij dat deed. De huidige menukaart biedt als voorgerecht de keuze tussen o.a. een Carpaccio de Boeuf, traditionele Franse Soupe à l'oignon of een Salade de chèvre et saumon. Als hoofdgerecht wordt bijvoorbeeld een Sucade de Black Angus, Coq au Vin of Pavé de Saumon geboden. Bij de desserts is er o.a. de mousse L'amour de chocolat, Crêpe suzette of een kaasplankje. De keuzes zijn groter dan hier vermeld.

De bistro is te bereiken op (023) 561 59 70 of info@depimpernel.nl. Op www.depimpernel.nl is meer informatie te vinden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie