Van Zantenhal blijft dicht voor grote evenementen

15 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - De gemeente weigert terecht een vergunning af te geven voor het houden van grote concerten en feesten in de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep. Dat heeft de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vorige week beslist.

Ondernemer John van Zanten van Elephant Music BV ligt al geruime tijd met de gemeente in de clinch over de organisatie van concerten in zijn hal aan de IJweg. Van Zanten begon daar in 2005 mee met een concert van Golden Earring. Twee jaar geleden kwam er plotseling een einde aan de reeks. De gemeente wilde niet langer een vergunning afgeven, omdat de hal niet brandveilig zou zijn.

De Vennepse ondernemer bestreed dat en stapte naar de bestuursrechter in Haarlem. Die stelde de gemeente vorig jaar in het gelijk. Van Zanten liet het er echter niet bij zitten en ging in hoger beroep bij de Raad van State.

Die heeft hem vorige week ook in het ongelijk gesteld. Volgens de Raad van State heeft Van Zanten niet aannemelijk gemaakt dat hij in de hal de vereiste brandwerende voorzieningen heeft aangebracht. Het gaat met name om brandwerende wanden die het vuur een uur lang kunnen tegenhouden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie