Leerlingen van het Kaj Munk College maken eigen ontwikkelingsproject

15 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Tijdens een bijzondere bijeenkomst komende zaterdag 17 oktober krijgen negen lokale organisaties die zich bezighouden met onderwijs in de Derde Wereld in het raadhuis het predikaat ‘Haarlemmermeer Millenniumproof’ uitgereikt. In deze vijfde aflevering aandacht voor het project Mondifair van het Kaj Munk College in Hoofddorp.

De leerlingen van het Kaj Munk College uit de klassen 3 mavo, 4 havo en 4 Atheneum zullen zich dit jaar gaan inzetten voor hun eigen project Mondifair. Tijdens dit project zullen de leerlingen kennismaken met het leven en de kansen van jongeren in ontwikkelingslanden.

In 2000 hebben de wereldleiders acht concrete millenniumdoelen afgesproken om vóór 2015 armoede, ziekte en honger ver terug te dringen. Met deze millenniumdoelen als leidraad zullen de leerlingen toewerken naar de slotmanifestatie Mondifair, die in april van 2010 zal plaatsvinden. Tijdens deze manifestatie zullen leerlingen hun eigen ontwikkelingsproject presenteren.

Voordat het zover is wordt er in dit vakoverstijgende traject kennisgemaakt met de wereld om hen heen. Zowel de wereld dichtbij, binnen de dijken van Haarlemmermeer, maar ook de wereld ver weg, in delen van de wereld waar de millenniumdoelen het noodzakelijkst zijn. Door samen te werken met de ontwikkelingsorganisatie NCDO zal er direct email- en videocontact kunnen plaatsvinden met leeftijdsgenoten en professionals uit verschillende ontwikkelingslanden.

In samenwerking met deze scholieren, docenten en journalisten zal er nagedacht worden over de mogelijkheden van het behalen van één van de millenniumdoelen. Aan het einde van dit project zullen de leerlingen in staat zijn een eigen ontwikkelingprogramma op te stellen en praktisch uit te laten voeren in samenwerking met scholen en organisaties ter plekke. Resultaten van hun harde werken zal te zien zijn op de open dag van het Kaj Munk College in januari en tijdens de slotmanifestatie Mondifair in april. Door dit contact en deze uitwisseling wordt de wereld voor de scholieren een stuk kleiner.

Meer informatie over het project is te verkrijgen via qui@kajmunk.nl of dyk@kajmunk.nl of via de website kajmunk.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie