Röling: ‘Deze hartfalenpoli biedt betere zorg dichtbij’

15 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Bij huisartsenpraktijk Röling in Nieuw-Vennep gaat 15 oktober een hartfalenpolikliniek van start Dit is een bijzondere samenwerking tussen de afdeling Cardiologie van het Spaarne Ziekenhuis en Vizionair, de coöperatie van huisartsen in Haarlemmermeer-Zuid. Binnen de hartfalenpolikliniek houdt een gespecialiseerd verpleegkundige van het Spaarne Ziekenhuis spreekuur voor controle en begeleiding van hartfalenpatiënten.

De huisartsen en cardiologen zijn verheugd over de samenwerking. Huisarts Ben Röling, voorzitter Vizionair: “Hartfalen komt vooral voor bij ouderen. Eén op de drie 75-plussers lijdt er aan. Zijn patiënten eenmaal naar de cardio-loog verwezen, dan is het voor hen vaak een hele onderneming om voor controles naar het ziekenhuis te komen. Met de komst van de hartfalenpolikliniek in Nieuw-Vennep is dit niet meer nodig. Patiënten uit heel Haarlemmermeer-Zuid kunnen gecontroleerd worden.”

Op de hartfalenpolikliniek voert de hartfalenverpleegkundige lichamelijke controles uit. Daarnaast geeft zij advies en voorlichting over het gebruik van medicijnen, leefregels en richtlijnen.

Binnen de hartfalenpolikliniek kunnen cardiologen en huisartsen kennis en kunde aan elkaar overdragen en gegevens over patiënten uitwisselen. Dit voorkomt bijvoorbeeld eventuele fouten bij het voorschrijven van medicatie. Ook is de huisarts beter in staat om de situatie van hun patiënten nauwkeurig te volgen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie