Gasten De Ouwe Meerpaal trekken de knip voor Kenia

Nieuws

De deur van het restaurant gaat dan wel op slot, maar van een definitief afscheid wilde Agnes op het door haar zelf aangerichte feest niets weten. Daarvoor is in al die jaren de band met haar gasten te hecht geworden. Eerst 25 jaar rommel opruimen en dan eind februari naar Kenia waar ze in de technische school van father Joseph Buzabaryaho, verwezenlijkt door de gasten van haar etablissement, een kookschool gaat opzetten naar model van de Meerpaal: correct, netjes en eerlijk. “Dat is mijn liefste wens. Ik ga daar aan de slag en onderwijl m’n hoofd leegmaken. U heeft me compleet overdonderd met deze formidabele donatie van 20.000 euro. Het bedrag zal tot het laatste muntje op de juiste plek terechtkomen. Wees daar van overtuigd. Ik houd u op de hoogte van wat ik ermee doe en sluit u voor altijd in mijn hart”, zei de geëmotioneerde engel van Kenia. Op haar woorden volgde een applaus dat de geluidsmeters ver in het rood deden doorslaan.

Agnes Walraven krijgt afscheid waar ze van gedroomd heeft VIJFHUIZEN - Het is precies het afscheid geworden dat ze voor ogen had: groots, liefdevol en heerlijk in een stampvolle tent. Maar in De Ouwe Meerpaal werd Kenia niet vergeten. Liefst 20.000 euro ontving Agnes Walraven van haar ambassadeurs voor haar projecten in dit Oost-Afrikaanse land.

Voor de laatste Ambassadeursavond hadden Nico en Cees van Opzeeland De Ouwe Meerpaal een complete metamorfose laten ondergaan. De Kionzaal was zelfs veranderd in een Afrikaanse bush. De opmaat voor het grote feest kregen de gasten al buiten waar zij tot hun verrassing werden verwelkomd door de uit volle borst zingende zeebonken van het Vijfhuizense shantykoor VOC, het koor waar Agnes beschermvrouwe van is. Agnes zelf was enkele dagen eerder al in de juiste stemming gebracht met een paginagrote hommage in deze krant die haar was aangeboden door haar ere-ambassadeurs R. Ansems, P. Blom, J. van den Boogaard, A. Bonsée, R. Dreijer, G. Huisman, A. van Nobelen, A. Ravelli, F. Teunissen en T. Vermey.

Dat in haar pannen altijd muziek gezeten heeft bewezen wel de gerechten van deze avond. Kreeftfilet, hertenhaas, fazantenpaté, tarbotfilet, het 7-gangenmenu was hemels en werd begeleid door heerlijke wijnen. Vanwege de laatste keer was werkelijk alles uit de kast gehaald.

Het grote fornuis waar altijd wel wat op stond te pruttelen blijft koud. Maar het warme gevoel van de laatste avond zal Agnes en haar ambassadeurs altijd bijblijven.

advertentie