Project ‘Online’ geeft nieuw leven aan afgedankte computers

Nieuws

Bij het project ‘Online’ krijgen tweedehands computers en oude laptops een (flinke) opknapbeurt waardoor ze opnieuw bruikbaar zijn. Ze worden vervolgens tegen een geringe vergoeding verkocht aan mensen met een beperkt budget. “Op deze manier worden computers bereikbaar voor inwoners van Haarlemmermeer, voor wie de aanschaf van een computer doorgaans financieel onmogelijk is”, aldus Edo Klein, manager bedrijfsvoering en deze middag de woordvoerder voor Roads.

‘Een project met veel positieve kanten’ HOOFDDORP - Niemand minder dan Sinterklaas heeft vorige week, daarbij geassisteerd door één van zijn jongere Zwarte Pieten, de officiële openingshandeling verricht voor een nieuw project bij een vestiging van Roads aan de Binnenweg in Hoofddorp.

De initiatiefnemers van Online zijn het RIBW en Roads. Het RIBW is een landelijke organisatie voor begeleid wonen. De uitvoerende organisatie Roads zet zich in voor mensen met een psychiatrische achtergrond en/of psychosociale problemen. Dit doet Roads met dagactiviteiten, begeleiding bij werken en het aanbieden van cursussen en leerwerkplaatsen.

Via Roads kunnen mensen als vrijwilliger aan de slag bij één van de veertig projecten, waaronder een drukkerij, een houtbewerkingsplaats, een appeltaartimperium, een restaurant (in Amsterdam) en nu dus ook een computerwinkel, namelijk ‘online’. De gemeente Haarlemmermeer heeft vanuit haar WMO-innovatiefonds de start mede mogelijk gemaakt.

De firma Dell steunt het project door het geven van hoge kortingen op onderdelen die vervangen moeten worden. De computers zijn gebruikte en afgeschreven exemplaren, onder andere beschikbaar gesteld door particulieren en bedrijven.

Er werken op dit moment elf medewerkers aan het project, maar Edo Klein verwacht dat dat aantal de komende maanden nog kan toenemen. “We zijn net van start gegaan en daarom weten nog niet zoveel bedrijven ons te vinden.” Vervolgens benadrukt de manager bedrijfsvoering de vele positieve aspecten van het project. “Denk aan het milieu. Denk aan de mensen met een beperkt budget die nu een goede computer kunnen kopen. Denk aan onze medewerkers die op deze manier de kans krijgen werkervaring op te doen waardoor ze wellicht kunnen doorstromen naar een reguliere baan.”

Voor meer informatie,

zie www.roads.nl.

advertentie
advertentie