Duco Bauwens schrijft boek over ‘moeilijke momenten’.

Nieuws

NIEUW-VENNEP - Via het tv-programma Nederland in Beweging had hij al de nodige naamsbekendheid als man van ‘gezond bewegen’. Met ingang van deze maand komt daar nog een andere manier bij: Duco Bauwens, geboren in 1972 en woonachtig in Nieuw-Vennep, heeft namelijk een boek het levenslicht laten zien. Zijn eerste en als het aan hem ligt, komt daar volgend jaar een tweede bij. De titel ‘Niet moeten maar willen’ geeft al een indicatie waar het volgens de schrijven in het leven om zou moeten gaan. “Als je iets wilt bereiken, dan moet je dat vooral zelf willen en niet moeten omdat je omgeving het zegt. Of omdat de mode je dat voorschrijft. Of om een andere reden die buiten je ligt. Dat geldt niet alleen voor de sportende mens waar ik jarenlang mee te maken heb gehad, inclusief mezelf. Maar dat geldt voor iedereen. Succesvol je doel bereiken begint bij de vraag: ‘wat wil ik zelf’.”

Tv-presentator pleit voor ‘niet moeten maar willen’

Duco Bauwens: “Met dit boek wil ik iedereen een instrument aanreiken om een positieve levenshouding en meer zelfvertrouwen te realiseren. En vervolgens: “Met Niet moeten maar willen wil ik mensen leren om hun zelfvertrouwen te vergroten door de wereld positief te benaderen. Ik doe dat vooral door vanuit mijn eigen persoonlijke ervaringen aan te geven hoe je met een doordacht stappenplan de baas wordt van je eigen geest en hoe je je motivatie en wilskracht kunt sturen en inzetten. Ook ik heb heel moeilijke periodes gekend in mijn leven, maar ben, soms met hulp van buitenaf, in staat geweest die om te zetten in positieve energie en wilskracht.”

“Je creëert ruimte voor realistische gedachten, voor goede ontspanning en voor succes. Niet omdat het moet, maar omdat je het wilt. Want of je nu moeite hebt met afvallen, geen ‘nee’ kunt zeggen of dat je altijd het gevoel hebt niet de volle honderd procent te kunnen halen, alles draait om de mind-set en hoe je die kunt veranderen.”

De redactie is in het bezit van vijf gesigneerde exemplaren van het boek. Wie in aanmerking wil komen voor een exemplaar moet een mailtje sturen naar hcredactie@bdu.nl met daarin het antwoord op de vraag: Met welke presentatrice presenteert Duco Bauwens het programma Nederland in Beweging? Was dit a. Erica Terpstra, b. Quinty Trustfull of c. Olga Commandeur? Reageren vóór donderdag 10 december. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

advertentie