Sara Kroos viert het leven met ‘Boheems’ in Het Oude Raadhuis

Nieuws

HOOFDDORP - Tot dusver maakte Sara Kroos vier zeer persoonlijke programma’s die synchroon liepen met haar eigen ontwikkeling. Dit vierluik werd waardig afgesloten met: ‘Dit is een aarzelend begin’, het slotlied van ‘Bries’. Tijd voor iets nieuws! Tijd om het leven te vieren! Haar vijfde programma ‘Boheems’ is een grootse en kleurrijke ode aan de volheid van het leven en is op maandag 14 en dinsdag 15 december om 20.15 uur te zien in De Meerse op Locatie.

Sara Kroos heeft wel even genoeg getrapt en afgerekend, ruim baan nu voor schoonheid en speelsheid. Het blijft een Kroos, dus het gevaar en de uitdaging blijven altijd aanwezig. Sara wil ontregelen en open en vrij zijn. En vrij maken. ‘Boheems’ is zonder schaamte; een feest zoals een goed feest hoort te zijn: vol, zinderend, verleidelijk en bovenal vrolijk en energiek. Met freaky kantjes, maar ook sublieme, subtiele, ingetogen momenten. ‘Boheems’ is een voorstelling met meer muziek dan voorheen. Geen cabaretmuziek, maar up-tempo pop van Sara’s Nederlandstalige debuut-cd. Het Parool over ‘Boheems’: “Boheems is een perfect gemixte cabaretcocktail. Kroos schakelt moeiteloos van grove grap naar gevoelige conference, naar swingend liedje, daarmee bewijzend dat ze inderdaad geniet van alle facetten van het leven. Bovendien toont ze er mee aan dat ze zich als artieste blijft ontwikkelen. ‘Ontdek me van voor af aan,’ zingt Kroos en dat is een zeer aanlokkelijke uitnodiging.”

Sara Kroos won in 2000 de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival met haar debuutprogramma ‘Honger’. Hierop volgden ‘Lam’ in 2003 en ‘Zoetgevooisd’, waarvoor ze in 2006 de Neerlands Hoop ontving; de prijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Ze denderde vrolijk door met het programma ‘Bries’ en ondertussen maakte ze drie seizoenen lang deel uit van ‘De Lama’s’, het succesvolle tv-programma van BNN. Tijd voor een nieuw programma. Tijd voor een feestje. Tijd voor ‘Boheems’!

advertentie