Fanny Blankers-Koenhal decor voor 9e 'Oma Vis' toernooi

8 december 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De Fanny Blankers-Koenhal vormt zaterdag 19 december het decor voor al weer het 9e Oma Vis zaalvoetbaltoernooi voor vrienden en bekenden. Het toernooi is vernoemd naar oma Vis, de oma van de kleinkinderen Debrichy. Zij reed hen tot op zeer hoge leeftijd naar de (uit)wedstrijden en was zeer betrokken bij het wel en wee van het voetbal.

Deelnemers aan het zaalvoetbaltoernooi zijn vrienden en bekenden van oma Vis, allen rond de 30 jaar oud en afkomstig uit de geledingen van SV Hoofddorp, Pancratius, vv Overbos en vv Uno. In totaal zijn dat ongeveer vijftig voetballers die strijden om de door de DGB Adviesgroep beschikbaar gestelde prijzen. Aansluitend is er een groot feest in De Wissel.

De opbrengst van het toernooi wordt jaarlijks beschikbaar gesteld aan een goed doel. Eerder ging er al een geldbedrag naar onder andere de Johan Cruijff Foundation en Stichting Peter Pan. Dit jaar wordt de opbrengst beschikbaar gesteld aan Stichting De Aanloop in Hoofddorp. De Stichting De Aanloop organiseert activiteiten voor mensen met een verstandelijke handicap. Een aantal daarvan wordt gehouden in het clubgebouw aan de Kruisweg, zoals de Instuif, het toneel en de vrijdagavondklub. Andere activiteiten buiten het clubgebouw zijn onder meer paardrijden, zwemmen en sportief bewegen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie