Uniek boek over Leeghwater en het Haarlemmermeer

17 december 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De Vrienden van Hondsbossche hebben op vrijdag 11 december samen met de hoogheemraadschappen Hollands Noorderkwartier en Rijnland een uniek boek gepresenteerd over Leeghwater, de bekendste waterbouwkundige van Holland.

Het boek gaat in op de plannen die Jan Adriaensz. Leeghwater had om het Haarlemmermeer, Schermer en Beemster droog te leggen, maar bevat ook tal van anekdotes en bijzonderheden over Leeghwaters leven. Het boek is geschreven en samengesteld door Diederik Aten, Marijke Joustra en Han van Zwet, en is vrijdag gepresenteerd in restaurant Marktzicht te Hoofddorp. Vanaf 12 december is het boek, in beperkte oplage, te verkrijgen in boekhandel Stevens aan de Nieuweweg 63 in Hoofddorp.

Meer informatie over het boek is te verkrijgen bij Pascale de Leijer, woordvoerder van het hoogheemraadschap van Rijnland, (06) 21 68 99 38. De presentatie werd bijgewoond door onder andere de hoogheemraden Hans Pluckel en Thea de Roos van Rijnland en Lydia Snuif-Verwey van Hollands Noorderkwartier. De voorzitter van Vrienden van de Honsbossche, de heer Bremer, reikte het eerste exemplaar uit.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie