‘Spelen op kavels Stellinghof’

17 december 2009 om 00:00 Nieuws

In het deelplan 3bc van Stellinghof moeten een appartementengebouw en 32 huizen, waarvan 10 vrijstaand en 22 twee-onder-een kap-woningen, komen. Nu, volgens het bewonersplatform de kavels voor 9 vrijstaande huizen en die voor de twee-onder-een kap-woning bij gebrek aan belangstelling schijnbaar niet worden bebouwd, kunnen er mooi speelplekjes van gemaakt worden. “Op die tien kavels is evenmin geheid zodat ze nog in eigendom van de gemeente zijn. Wij als omwonenden hebben meebeslist over het uiteindelijke plan voor 3bc. Het was het derde bouwplan voor dit gebied. Het is van de kant van de gemeente vertraagd door plotselinge voorkeuren van de stadsarchitect. Wij vinden dat er voor de resterende tien kavels geen vierde bouwplan meer moet komen. Dit omdat de inrichting van 3bc niet conform de afspraak blijkt te zijn. Afgesproken was dat er zes plekken zouden komen met voor kinderen toegang tot de achtergelegen sloot. Nu blijkt dat deze plekken worden ingericht met ondoordringbaar struikgewas. Ontoegankelijk voor de beoogde doelgroep dus.”

VIJFHUIZEN - “Gemeente, neem je verlies van de tien onverkochte kavels en maak er de beloofde speelplekjes van.” Dat vraagt het bewonersplatform Stellinghof 3A in een brief aan het college van B&W en de fracties in de gemeenteraad.

Nu is aangekondigd dat stoepen, bestrating en openbaar groen aan de straat Waterlinie gaan worden aangelegd noemt het platform nóg een argument om niet opnieuw te gaan bouwen. “Voor heimachines en ander bouwverkeer lijkt het dan nog onmogelijk om onze wijk aan de overzijde van de busbaan nog in te kunnen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie