Complete basisschool speelt jungle-musical Mowgli

11 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Groepsleerkracht en cultuurcoördinator Annelies van de Meerschaut is, evenals het hele team van basisschool De Waterwolf, duidelijk onder de indruk van wat musical Mowgli met de leerlingen heeft gedaan en van hun prestaties. In slechts een halve dag maakten alle 140 leerlingen van groep 1 tot 8 zich hun rol en de vele danspasjes en bewegingen eigen die de docenten van theaterbureau Spring hen leerden. De uitvoering in de met ouders en grootouders afgeladen tijdelijke schouwburg - normaal gesproken maken de leerlingen hier in de ringen hun zwaantjes - was volgens schooldirecteur Niko Vonk ‘spectaculair.’

Leerlingen De Waterwolf stijgen boven zichzelf uit VIJFHUIZEN - “In de musical heb ik kinderen dingen zien doen die ik helemaal niet verwacht had van ze. Leerlingen die verlegen van aard zijn durfden nu wel en kwamen helemaal los.”

Akela de oude wolf van de raadsrots; ShereKhan de tijger; Ka de slang; Baloe de beer en Mowgli het mensenjong. Wie kent nu niet kent het prachtige verhaal van Mowgli uit het jungleboek van R. Kipling. Het verhaal van het jongetje dat in een mandje gevonden wordt en wordt opgevoed door de wolven.

In aanloop naar het grote moment is het nog een vrolijke chaos in de Vijfhuizense school. Er wordt druk geoefend en gezongen en het overblijflokaal is het domein geworden van de acht ouders die de kinderen op vakkundige wijze en volgens een strak schema schminken. Onder regie van Annelies van de Meerschaut die op honderd plaatsen tegelijk lijkt te zijn, gebeurt er van alles, zeker als het schminken achter op het schema dreigt te geraken. Maar ze houdt het hoofd koel en weet zeker dat alles en iedereen op tijd klaar is.

Een van de hoofdrolspelers is Xavier van Duffelen uit groep 8. Hij speelt ShereKhan die Mowgli moet opeten. Een rol met veel tekst, zegt Xavier. “In twee weken tijd heb ik de tekst moeten leren, maar het is gelukt. Het is heel leuk om dit met de hele school te doen. Vindt ook zijn klasgenoot Tyvanni Ebuehi die plotsklaps de rol van Bagheera op haar schouders heeft gekregen. “Ik moest invallen voor iemand die ziek geworden is. In twee dagen tijd heb ik veel tekst erin moeten stampen. Dat was moeilijk, maar het zit nu goed in m’n hoofd.”

Beide spelers bekennen dat ze een beetje zenuwachtig zijn. Maar weten ze: “Dat hoort erbij. Daar hebben de echte toneelspelers ook last van.” Van spanning in hun lijf was tijdens de uitvoering niets te merken. Met flair leefden ze zich helemaal uit in hun rol.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie