Schiphol haalt streep door geluidswal bij Polderbaan

25 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Het afblazen van het project is een flinke teleurstelling voor bewoners van Hoofddorp-Noord, die meenden dat er eindelijk een oplossing kwam voor het grondgeluid van startende vliegtuigen op de Polderbaan. Ook wethouder Michel Bezuijen van Schipholzaken is teleurgesteld dat het project is afgeblazen.

‘Ontwerp voor ecobarrier is niet veilig genoeg’ SCHIPHOL - De geluidswal langs de Polderbaan tegen het grondlawaai gaat voorlopig niet door. De luchthaven Schiphol heeft een streep gehaald door het ontwerp voor de zogeheten ecobarrier, omdat deze niet veilig genoeg is.

Bezuijen: “De gemeente wist dat Schiphol onderzoeken uitvoerde op het gebied van veiligheid en haalbaarheid. Ik vind het zeer jammer en ben teleurgesteld dat Schiphol het besluit heeft genomen dat de aanleg van de ecobarrier niet doorgaat en er nu geen oplossing is voor het grondgeluid. Ik houd Schiphol aan de afspraak om het grondgeluid met tien decibel te reduceren in 2011. Dat blijft voor mij boven tafel. We zouden deze week samen met Schiphol en de bewonersvereniging Hoofddorp-Noord de resultaten horen. We moeten nu maar kijken hoe Schiphol de reductie van grondgeluid wil realiseren.”

Eind vorig jaar zag het er nog naar uit dat de aanleg van de ecobarrier kon doorgaan, nadat een raadsmeerderheid het licht op groen had gezet voor de plannen. Wethouder Bezuijen zei toen wel dat het nu wachten was op het resultaat van de onderzoeken van Schiphol naar de veiligheid en de haalbaarheid van het project.

Schiphol probeert al jaren samen met de gemeente en de bewoners van Hoofddorp-Noord een oplossing te vinden voor het grondlawaai. De luchthaven sloot daartoe in 2006 een overeenkomst met de gemeente en de bewonersvereniging Hoofddorp-Noord. De bedoeling was om tien decibel geluid te reduceren, zeven decibel door de ecobarrier en drie decibel door het achterliggende gebied.

Schiphol heeft laten weten over te gaan op een alternatief plan voor bestrijding van het grondgeluid.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie