Vandaag herdenking ongeluk met Turkish Airlines

25 februari 2010 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Vandaag, donderdag 25 februari is het precies een jaar geleden dat een Boeing van de luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines (TK 1951) vlak voor de landing op de Polderbaan verongelukte. Daarbij kwamen negen passagiers om het leven, terwijl meer dan tachtig personen gewond raakten.

Het vliegtuigongeluk in een stuk akkerland ter hoogte van Zwanenburg wordt herdacht met een bijeenkomst in het raadhuis te Hoofddorp en met een bezoek aan de plek waar het vliegtuig neerstortte. Op deze locatie wordt één minuut stilte gehouden voor de slachtoffers, er volgen enkele toespraken en er worden bloemen gelegd. De bijeenkomst bij de crashsite heeft geen openbaar karakter.

Tijdens de herdenkingsdienst zal de Polderbaan buiten gebruik worden gesteld. Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Inspectie Verkeer en Waterstaat doen dit op verzoek van de burgemeester van Haarlemmermeer. Van 12.45 tot 14.45 uur geldt in een gebied rond de plaats van het ongeval tot een hoogte van ongeveer 1.000 meter een verbod voor alle luchtverkeer. De parallel aan de Polderbaan gelegen Zwanenburgbaan kan wel worden ingezet.

De herdenkingsdag begint in het raadhuis te Hoofddorp. Daar wordt ‘s morgens een speciale bijeenkomst gehouden waar slachtoffers en nabestaanden bij elkaar komen. In het raadhuis zijn tevens een aantal reddingswerkers aanwezig en particulieren die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de hulpverlening direct na het neerstorten van het vliegtuig. De burgemeester zal nadrukkelijk stilstaan bij die inzet.

De herdenking is op uitdrukkelijk verzoek van hulpverleners, slachtoffers en nabestaanden van slachtoffers.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie