Koffieconcert Meno Mosso in doopsgezinde kerk

Nieuws

HOOFDDORP - De doopsgezinde kerk op de hoek van de Hoofdweg Westzijde en Ter Veenlaan is zondag 18 april opnieuw het decor voor een koffieconcert. Ditmaal staat een optreden van de Barokgroep Meno Mosso op het programma.

Het concert is van 12 tot 13 uur. De barokgroep is ongeveer 25 jaar geleden ontstaan uit volwassen amateurs die zich aansloten bij de toenmalige muziekschool Haarlemmermeer (nu onderdeel van Pier-K). De groep studeerde één maal per week onder leiding van een muziekdocent. Toen zo’n tien jaar geleden docent Pieter Landkroon overleed, is de groep bij een van de leden thuis verder gegaan. Er vielen leden af en er kwamen leden bij. Ook de dirigenten wisselden. Momenteel bestaat de groep die de naam Meno Mosso heeft gekregen uit tien muzikanten onder leiding van dirigent Anja Oostenrijk. De groep bestaat uit twee dwarsfluiten, hobo, drie violen, altviool, twee celli en piano. Het repertoire bestaat voornamelijk uit werken uit barok en vroeg-klassiek. Meno Mosso is een muziekterm en betekent zoiets als: kalmer aan. Een term die de vijftigplussers waaruit de groep bestaat, wel aanspreekt. De Barokgroep repeteert één maal per veertien dagen op de donderdagochtend. Voor meer informatie: Rina Brants, (023) 562 44 19.

Eens in de twee maanden is er een koffieconcert in de doopsgezinde kerk. De toegang is vrij. Wel wordt er na afloop van het concert een waarderingscollecte gehouden.

advertentie