Nieuw-Venneper wint tweede prijs Rob Acda Foto Award

8 april 2010 om 00:00 Nieuws

De fotograaf krijgt hier de kans om zijn visie over popfotografie over te brengen in de vorm van zes pakkende beelden. Deze foto’s worden voor de finale door een gerenommeerde vakjury beoordeeld. Uit een landelijke voorselectie van 30 inschrijvingen waren vier fotografen geselecteerd: Peter Kesselaar, Tom Roelofs, Dennis Stempher en Vincent van Rijn.

Vincent van Rijn wint fotoshoot bij Artquake Open Air NIEUW-VENNEP - Voor Vincent van Rijn was Goede Vrijdag 2 april met recht een goede vrijdag. Na vier voorrondes was afgelopen vrijdag eindelijk de finale van de 15e Rob Acda Foto Award (RAFA) 2009/2010. De RAFA is een jaarlijks terugkerende fotowedstrijd voor beginnende getalenteerde popfotografen, georganiseerd door het Patronaat te Haarlem, waarbij iedere geselecteerde fotograaf dient te fotograferen bij een van de vier voorronden van de Rob Acda Award.

De eerste prijs van de RAFA ging naar Tom Roelofs uit Arnhem. De tweede prijs was voor de Nieuw-Venneper Vincent van Rijn die daarmee toch nog in de prijzen viel. De tweede prijs was een waardebon van 75 euro en een perskaart om te fotograferen bij Artquake Open Air 2010. De jury beoordeelde de pop-fotoserie van Vincent van Rijn als een degelijke goed verzorgde serie zonder storende elementen die rust en karakter uitstraalde.

“Ik had zelf niet verwacht om in de prijzen te vallen omdat ik nog weinig ervaring heb met pop-fotografie in tegenstelling tot de concurrerende fotografen die zich wekelijks regelmatig bezighouden met deze discipline. Uiteraard heb ik alles gegeven en ging ik voor de eerste prijs. Stiekem hoopte ik op een verrassing, maar als ik reëel ben is het op dit moment voor mijzelf een hele mooie prestatie om met de tweede prijs naar huis te gaan, gezien de ervaring die ik op dit terrein momenteel heb.”

Vincent van Rijn (1972), woonachtig in Nieuw-Vennep, is sinds 2008 na de Vakopleiding aan de Fotovakschool serieus bezig met fotografie in (nog) brede zin. Van studiofotografie tot landschapsfotografie. En sinds kort dus ook met pop-fotografie (zie www.vincentvanrijnfotografie.nl).

De eerste prijs voor de strijdende bands ging overigens naar de metalband “Ethereal” die als winnaar, naast diverse andere prijzen, de eer heeft gekregen om bevrijdingspop in de Haarlemse Hout te mogen openen (zie www.bevrijdingspop.nl.).

De Rob Acda (Foto) Awards is een initiatief van poppodium het Patronaat te Haarlem.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie