Felicitaties voor diamanten Frans en Annie van den Brandt

Nieuws

HOOFDDORP - Ze woonden in hun kinderjaren in dezelfde straat in Princenhage en zijn elkaar niet meer uit het oog verloren. Dinsdag 6 april kwam burgemeester Weterings Frans en Annie van den Brandt-Stadegaard feliciteren met hun diamanten huwelijk.

Op haar vijftiende raakte Annie Stadegaard bevriend met de zus van Frans van den Brandt. Hij zou een belangrijke rol in haar leven gaan vervullen. Nadat het zuiden van Nederland was bevrijd vertrok Frans in april 1945 als oorlogsvrijwilliger naar Engeland waar hij als vliegtuigmotormonteur in dienst trad bij de Marine Luchtvaart Dienst.

Tijdens zijn eerste verlof in Nederland kregen Frans en Annie meer dan normale belangstelling voor elkaar. Met als gevolg dat ze 6 april 1950 in het huwelijksbootje stapten. Ze kregen vijf kinderen.

Frans van den Brandt werd onder meer bij Fokker hoofd Customer Training. Annie, die voor haar huwelijk hoofd verkoop in een winkel met huishoudelijke artikelen was, nam na haar trouwen de zorg voor de kinderen op zich. De familie Van den Brandt heeft gewoond in Eelde, Amsterdam, Badhoevedorp en Ermelo en woont sinds 1987 in Hoofddorp.

advertentie