zorgen over nieuw college

Nieuws

HAARLEMMERMEER - De nieuwe partijen in de gemeenteraad TrotsopNL en Forza!, samen goed voor vijf zetels, maken zich grote zorgen om de ontwikkelingen rond de vorming van een nieuw college. Dat blijkt uit een gezamenlijk persbericht waarin TrotsopNL en Forza! hun vrees uitspreken dat straks ‘de ruk naar rechts’ niet zichtbaar zal zijn in het nieuwe collegeprogramma, nu de VVD in verregaande bespreking is met het CDA, PvdA en D66 voor het vormen van een nieuw college.

De fractievoorzitters TrotsopNL en Forza! (Conny de Bree en Paul Meijer) snappen niet dat een partij als de PvdA, die door de kiezer fors is afgestraft nu vrolijk mee knutselt aan een nieuw college met notabene nog een verliezer aan tafel: het CDA.”Hoe serieus neemt de VVD en de PvdA de kiezer nog, dit neigt naar bestuurlijke arrogantie”, aldus een bezorgde Conny de Bree.

Paul Meijer ziet de bui al hangen. “In plaats van nu al te beginnen met effectief te bezuinigen, zodat de kwetsbaarste groepen straks niet de dupe zijn als er forse bezuinigd moet worden, wil D66 nog meer geld uittrekken voor onzinnige subsidies in de culturele sector. De landelijke D66 is een stuk wijzer want die willen wel fors snijden in de subsidies.”

Over de vorming van een nieuwe college was woensdagochtend overigens geen nieuwe informatie bekend.

advertentie
advertentie