Protest tegen komst van GSM-zendmast bij skibaan

Nieuws

HOOFDDORP - Inwoners van Hoofddorp-Oost zijn tegen de komst van een nieuwe GSM-zendmast in hun wijk. Wijkbewoner Gijs Resoort zei dat vorige week als inspreker tijdens de gemeenteraadsvergadering. Hij onderstreepte het verzet in de buurt met de overhandiging van 181 handtekeningen.

Provider KPN heeft een aanvraag ingediend om bij de skibaan in het Arnolduspark een zendmast te mogen bouwen. Bewoners van de naburige wijk zijn echter fel tegen. “Deze mast levert ernstige gezondheidsrisico’s op”, zo sprak wijkbewoner Resoort tegen de gemeenteraad. Volgens hem is het plan zelfs ‘misdadig en onverantwoord’, omdat de mast op heel korte afstand van woonhuizen en tegenover een kinderdagverblijf zou moeten komen. “We staan doodsangsten uit.”

Wethouder Jeroen Nobel meldde dat de bouwaanvraag voor de mast in eerste instantie is afgewezen. De gemeente kan er echter weinig aan doen als de provider aanhaakt bij bestaande masten in de omgeving. Ook een gemeente dient zich te houden aan de landelijke richtlijnen die voor het plaatsen van zendmasten gelden, aldus de wethouder.

Resoort noemde het helemaal niet nodig dat er nog een zendmast bij komt in de wijk. Er zijn er namelijk al twee: eentje op sportcentrum Meersquash en eentje op verzorgingshuis Eykenhove aan de Van den Berghlaan. Hij wees er ook op dat veel deskundigen afraden om zendmasten in woongebieden te plaatsen. Wethouder Nobel kon zich de bezorgdheid bij de wijkbewoners goed voorstellen, zo zei hij. “Dat blijft een punt van zorg.” Hij vond de locatie wel een flink eind van woningen vandaan.

advertentie
advertentie