Emotionele benefietwedstrijd levert ruim 1.600 euro op

Nieuws

RIJSENHOUT - De benefietwedstrijd die dinsdagavond verspeeld is op het terrein van SCW in Rijsenhout heeft maar liefst 1.647,75 euro opgeleverd. Het geld gaat naar de ouders en zussen van Richard Pet om hen een paar onspannen dagen te bezorgen in Zeeland.

Richard Pet was met zijn vrouw Rowena en hun driejarige adoptiezoontje Arno in Haïti toen het land getroffen werd door een allesverwoestende aardbeving. Hun acht maanden jonge zoontje Jim was thuis achtergebleven en verloor in één klap zijn ouders en zijn adoptiebroertje Arno.

Jim wordt nu opgevoed door de zus en zwager van Rowena.

De aftrap van de benefietwedstrijd, door opa Tjeerd met op zijn armen de kleine Jim, werd voorafgegaan door een minuut stilte. Een bijzonder emotioneel moment, niet alleen voor opa en oma, maar ook voor de ongeveer driehonderd toeschouwers langs het veld. Menigeen boog even het hoofd en wachtte met vochtige ogen op het eerste fluitsignaal. De spelers van SCW en RKAV stonden op dat moment met de scheidsrechter en vlaggenisten in een grote cirkel om opa en kleinkind heen.

Het team van het bezoekende RKAV doneerde overigens 200 euro, de overige ruim 1.455 euro werd opgebracht via de entreegelden en een zogeheten blinde pool.

Op de foto opa Tjeerd die met kleinzoon Jim op de arm naar de middenstip loopt voor de aftrap van de benefietwedstrijd.

advertentie
advertentie