VVC de terechte kampioen

29 april 2010 om 00:00 Nieuws

Zondagvoetbal

NIEUW-VENNEP - “Dit was met afstand onze slechtste wedstrijd”, sprak kersverse kampioen Rory Roubos. “Net als voor rust tegen DSOV waren de ruimtes tussen de linies veel te groot. Bovendien wonnen we geen duel, te vaak werd het pootje teruggetrokken. Dat we toch zijn teruggekomen is alleen maar mooi.” Dankzij een zondagsschot in de kruising van topscorer Menno Martens van zeker dertig meter kwam VVC in de slotfase op 3-3, goed voor het kampioenschap.

Hoogst zelden verdienen kampioenswedstrijden de schoonheidsprijs. De directe confrontatie tussen de twee belangrijkste kampioenskandidaten VVC en HYS was daar geen uitzondering op. VVC startte stroef en HYS zat er fel bovenop. In de zeventiende minuut schoot Menno Martens zijn eerste kans tegen de keeper, in de counter was HYS succesvol. Doelman John de Meijere stond aan de grond genageld en een vlagsignaal voor buitenspel werd genegeerd: 0-1. Vijf minuten later hielp VVC zelf de gasten nog verder in het zadel. Doelman John de Meijere koos ervoor een uittrap kort te nemen op Henk Zuman die op zijn beurt niets beters wist te bedenken dan de bal terug te leggen op zijn doelman. Toen De Meijere de bal vervolgens pardoes in de voeten van een tegenstander plaatste, was dat de assist voor de 0-2. Een minuut later repareerde Menno Martens een deel van de schade. Hij draaide in het strafschopgebied naar zijn linkerbeen en schoot in de korte hoek raak: 1-2. VVC leek beter in de wedstrijd te komen, creëerde mogelijkheden maar vlak voor rust werd het toch 1-3. Een diepe bal werd doorgekopt, de rugdekking bij VVC ontbrak en John de Meijere had voor de derde keer het nakijken. Na rust verving Erhan Albayrak Remco Timmerman. Het eerste kwartier na rust gebeurde er niets noemenswaardigs, in de 69e minuut raakte Menno Martens de buitenkant van de paal. Een minuut later verrichtte John de Meijere een cruciale redding, 1-4 zou een niet meer te overbruggen achterstand hebben opgeleverd. Marco Tegelaar kwam in het veld voor Ryan McKee. Tegelaar moest als diepste spits ‘oorlog maken’. In de extra speeltijd scoorde Erhan Albayrak 2-3 nadat Marco Tegelaar de bal via de keeper bijna in de doelmond zag stranden. Vier minuten later besloot Menno Martens het eens van afstand te proberen: vanaf dertig meter zwabberde de bal zomaar in de kruising: 3-3. De ontlading was groot bij VVC. De wedstrijd was gespeeld, het kampioenschap beslist. De teleurstelling bij HYS was groot en het werd nog even onrustig op het veld. Rory Roubos nam Erhan Albayrak tegen zichzelf in bescherming door hem uit het veld te halen. Een paar minuten later was het tijd en kon het kampioensfeest beginnen.