Nieuwe fiets- en voetgangersbrug heet voortaan 'Triangel'

27 mei 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Hoofdvaart, in het verlengde van het Burgemeester van Stamplein heeft de toepasselijke naam Triangel gekregen. "Dus klein, maar tevens essentieel in het grote geheel", aldus wethouder Michel Bezuijen die de naam donderdagmiddag 20 mei officieel bekend maakte.

Hij deed dat overigens op de brug zelf met het onthullen van het naambord dat binnenkort netjes vastgemetseld zal worden in een soort bank aan de kant van de Hoofdweg Westzijde. "Een mooie rustplek in een druk centrum."

De genodigden liet hij vervolgens weten dat de fiets- en voetgangersbrug deel uitmaakt van het Verkeerscirculatieplan. Dit VCP is voorlopig in de vriezer gelegd, omdat de komende maanden eerst nog een bereikbaarheidsplan opgesteld gaat worden. "Maar dat betekent niet dat ernstige knelpunten 'dus' ook blijven liggen. Als het nodig is, dan worden er meteen maatregelen genomen."

Over het kruispunt Hoofdweg Oostzijde - Burgemeester van Stamplein liet hij weten 'dat er nog eens goed gekeken wordt naar maatregelen die voorkomen dat verkeer komende vanuit de richting Nieuw-Vennep toch nog rechtdoor kan rijden richting rotonde'. "Dit sluipverkeer maakt oversteken levensgevaarlijk, want als fietser of voetganger reken je er niet op."

Opvallend detail aan de brug: een groot aantal planken waar de voetgangers over lopen is genummerd. Alleen - sommige nummers staan 'op hun kop'.

De brug die nu voorzien is van een naam was enkele geleden nog in het nieuws omdat de stalen verbinding niet paste.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie